Første seier i 2021
28.01.2021
Med 2-0 over Hamilton i Glasgow i går kveld, sikret Celtic sin første seier i 2021. Spissene Leigh Griffiths og Odsonne Edouard scoret hvert sin mål i en kamp Celtic burde ha vunnet med større margin. Kristoffer Ajer spilte nok en gang høyreback etter at Jeremie Frimpong ble solgt til Bayer Leverkusen tidligere på dagen, mens Scott Brown måtte stå over grunnet det røde kortet mot Livingston i forrige kamp. I mål fikk Scott Bain en ny sjanse etter at Neil Lennon hadde uttalt at han ikke var helt fornøyd med Vasilis Barkas' utvikling i det siste.

Celtic dominerte kampen fra første spark på ballen i går kveld. Edouard hadde den første målsjansen etter kun få minutter, men avslutningen på Greg Taylors innlegg var ikke presis nok. Det var derfor ikke ufortjent at Griffiths ga klubben ledelsen etter 12 minutter. Målet kom etter at Mohamed Elyounoussi vant ballen, sendte den videre til Griffiths som kunne avslutte med et skudd fra 20 meter.  Griffiths misbrukte en god mulighet fem minutter seinere. Også McGregor hadde en god mulighet, men Hamiltons gode målvakt Ryan Fulton reddet forsøket. Hamiltons eneste målsjanse i kampen var stor og det var utrolig at David Moyo ikke klarte å sette ballen bak Bain med ti minutter igjen av omgangen. Like før pause reddet Fulton mesterlig et godt skudd fra Edouard.

Kun to minutter etter pause doblet Edouard Celtics ledelse med en avslutning fra kloss hold. Pasningen fra spisskollega Griffiths var det høy klasse over og Edouard beviste nok en gang hvilken avslutter han er. Griffiths hadde en stor mulighet da han mottok en langpasning fra Shane Duffy etter omtrent et kvarters spill av 2. omgang. Celtic hadde god kontroll resten av kampen selv om Hamilton skapte noen halvsjanser. Likevel det var en spillemessig fremgang for Celtic, men fortsatt er Lennons utvalgte ikke effektive nok foran motstanderens mål. Det var flere spillere som utmerket seg og det var spesielt hyggelig å se at Griffiths var på "hugget".

Den skotske cupens 4. runde er utsatt og det betyr at Celtic møter St Mirren i ligakamp på Celtic Park istedenfor. I tillegg nærmer det seg en stenging av overgangsvinduet. Celtic er som vanlig linket med flere spillere. Siden Frimpong ble solgt i går, er det mye som tyder på at Celtic vil forsterke seg defensivt.

Celtic (4-4-2): Bain; Ajer, Bitton, Duffy, Taylor; Turnbull (Christie 69), Soro, McGregor, Elyounoussi; Griffiths (Ajeti 69) og Edouard (Rogic 85) Ikke benyttet: Barkas, Ralston, Welsh, Laxalt, Johnston og Klimala Gult kort: Ingen Celtics beste: Soro