Første tittel i boks
27.02.2023
Celtic sikret i går ettermiddag sesongens første tittel da Rangers ble slått 2-1 i ligacupfinalen på Hampen Park. Begge målene kom ved Kyogo som var kampens klart beste spiller. Ange Postecoglou stilte med sitt beste mannskap. Det betød at Aaron Mooy var tilbake på midtbanen etter å ha stått over forrige kamp med skade. Finalen ble en jevn affære med sjanser til begge lag, men Kyogo var tungen på vekstskålen for Celtic.

Postecoglous utvalgte åpnet kampen best og produserte et par brukbare målsjanser innledningsvis hvor Jota og Kyogo spilte hovedrollene. Nærmest uttelling var Kyogo med et skudd halvveis i omgangen. Etter en halvtimes spill hindret Cameron Carter-Vickers Rangers å gå opp i ledelsen med en klarering i siste øyeblikk. Kyogo kom til ytterligere to gode målsjanser før satte inn 1-0 etter 43 spilte minutter. Da hadde han "headet" like over målet til Rangers kun få minutter tidligere. Ledningsmålet var typisk for en toppscorer og japaneren var påpasselig fremme på Greg Taylors presise innlegg.

Rangers åpnet kampen best i 2. omgang og allerede etter fem minutter avsluttet Ryan Kent i stolpen. Celtic kjempet videre og Kyogo doblet ledelsen i det 56. minutt. Målet kom etter et meget godt angrep hvor Callum McGregor, Mooy og Reo Hatate alle var involvert. Løpet til Kyogo var det klasse over og han lurte hele Rangers-forsvaret. Etter målet mistet Celtic noe av initiativet og Rangers kjempet seg inn i kampen. Det ga resultater etter 64 minutter da Alfredo Morelos reduserte til 1-2- I den situasjonen må det være lov å stille et spørsmål til markeringen i Celtics forsvar.

Celtic avsluttet kampen klart best og kunne ha vunnet med høyere margin. Innbytterne Matt O'Riley og Sead Haksabanovic hadde hver sin mulighet på to gode kontringer. Dessverre så var avslutningene ved begge anledninger i presise nok og Celtic kunne innkassere en fortjent 2-1 seier. Kaptein McGregor kunne løfte pokalen til vill jubel i Celtic-svingen. Dette var klubbens 21. ligacupseier.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; Mooy (O'Riley 65), Hatate (Iwata 76), McGregor; Jota (Abada 64), Kyogo (Oh 76) og Meada (Haksabanovic 84) Ikke benyttet: Bain, Ralston, Kobayashi og Turnbull Gult kort: Johston, Taylor, Abada og Oh Tilskuere: 49.529 Celtics beste: Kyogo