Forferdelig dårlig kamp av Celtic!
07.10.2019
Celtic leverte i går ettermiddag en av sine dårligste kamp på lenge! Dermed var det første ligatapet i sesongen 2019/20 et faktum og dette var også den første kampen laget gikk av banen uten å score mål. Neil Lennon valgte å kun gjøre en endring i forhold laget som startet mot CFR Cluj på torsdag - Moritz Bauer fikk tilitt fra start på bekostning av Hatem Abd Elhamed. Gårsdagens 0-2 tap på kunstgresset i  Livingston må klubben legge bak seg så fort som mulig!

Odsonne Edouard og James Forrest skapte Celtics første målsjanse etter ti minutter. Sistnevntes avslutning var dessverre altfor svak i et ellers godt angrep. Hjemmelaget var også "på hugget" og skapte to brukbare målsjanser innledningsvis. Etter et drøyt kvarter satte Edouard ballen rett på Livingstons målvakt. I den situasjonen burde Edouard muligens passet ballen inn i midten hvor både Christopher Jullien og Mohamed Elyounoussi kom på gode løp bakfra. Kampen fikk en ny vending da Ryan Christie fikk et korrekt idømt direkte rødt kort etter 25 minutter for en stempling. Umiddelbart etter sank kampen i kvalitet og resten av omgangen ble heller kjedelig.

Livingston fikk en pangstart på 2. omgang da Scott Robinson ble spilt igjennom og feilet ikke alene med Fraser Forster. Celtics midtforsvar var langt fra patent i denne situasjonen og Robinson fikk komme altfor enkelt på skuddhold. Ingen av lagene skapte noe mer enn par halvsjanser den neste halvtimen - hjemmelaget var nærmest uttelling og kun en flott beinparade av Forster hindret scoring. Etter 74 minutter doblet Livingston sin ledelse ved Lydon Dykes - han mottok en ball fra egen målvakt som gikk over Celtics forsvar og det kan også stilles et spørsmålstegn om ikke Forster burde ha avverget. Mot slutten av kampen burde Celtic ha fått et straffespark da Jullien ble revet ned inne i feltet.

Oppsummert så skapte Celtic svært lite fremover i gårsdagens kamp. Flere av spillerne virket slitne og da spesielt Callum McGregor og Forrest. Nå som Celtic har en såpass bred spillerstall virket det merkelig at Lennon ikke benyttet verken Nir Bitton, Tom Rogic eller Scott Sinclair som alle satt på benken. Olivier Ntcham kom inn for Scott Brown det siste kvarteret og viste positive tendenser. Det blir mye belastninger på de samme spillerne når Lennon velger å ikke rotere. Celtic mistet også tabelledelsen i Scottish Premiership etter at Rangers slo Hamilton 5-0 seinere på ettermiddagen. Etter landslagspausen må spillerne gå i seg og komme sterkere tilbake.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Bauer, Jullien, Ajer, Bolibgoli-Mbombo (Hayes 73); Brown (Ntcham 75), McGregor; Forrest (Bayo 55), Christie, Elyounoussi; Edouard Ikke benyttet: Gordon, Elhamed, Bitton og Sinclair Rødt kort: Christie Gult kort: Jullien og Ajer Tilskuere: 8.196 Celtics beste: Ingen