Fortsatt ikke friskmeldt
04.12.2020
Selv om det var en del positivt å glede seg over mot AC Milan  i går kveld, er fortsatt Celtic ikke friskmeldt. Det slippes inn fire baklengsmål i tredje kamp på rad i Europa League og et par av disse burde definitivt vært unngått. Neil Lennon foretok to endringer i forhold til laget som startet mot Ross County på søndag. Christopher Jullien og Albian Ajeti måtte vike til fordel for Jeremie Frimpong og Callum McGregor.

Celtic fikk en bortimot optimal start på kampen i Milano i går kveld. Før det var gått et kvarter ledet Celtic 2-0. Tom Rogic utnyttet en tabbe av AC Milans målvakt Gianluigi Donnarumma allerede etter syv minutter og kunne enkelt sette ballen i nettet. Like etter hadde samme mann en stor mulighet til å doble ledelse, men skuddet til australieren gikk dessverre like utenfor stolpen. Etter 14 minutter spilte Ryan Christie elegant ballen gjennom til Odsonne Edouard. Franskmannen lot ikke denne muligheten gå fra seg og Celtic ledet helt fortjent 2-0.

Hjemmelaget kom mer inn i kampen og etter to kjappe mål midtveis i omgangen stod det 2-2. Christie laget et unødvendig frispark etter 23 minutter da han felte Ante Rebic og fikk samtidig et gult kort. Frisparket satte Hakan Cahanroglu i mål fra nærmere 25 minutter. Et meget godt skudd, men Vasilis Barkas virket noe passiv da ballen kom i hans hjørne. Kun to minutter seinere utlignet Samuel Castillejo etter en svak klarering i Celtics midtforsvar. Både Scott Brown, Kristoffer Ajer og Diego Laxalt var i nærheten av ballen, men ingen av dem fikk klarert skikkelig. Celtic hadde en brukbar mulighet like før pause med et skudd av McGregor.

Etter pause var hjemmelaget best og det tok kun fire minutter før Jens Petter Hauge satte inn 3-2. Nordmannen dro seg elegant forbi Elhamed og satte ballen i lengste hjørne utagbart for Barkas. Sistnevnte kom til unnsetning kun fire minutter seinere med en god redning. Celtics skapte et par brukbare målsjanser og nærmest nettkjenning var Bitton ikke minst Christie med hvert sitt skudd. På Christiers forsøk måtte Donnarumma ta frem sitt beste nivå og fikk såvidt slått ballen utenfor stolpen. Ni minutter før slutt fastsatte AC Milan sluttresultatet til 4-2 da Brahim Diaz kom alene med Barkas og vippet ballen over ham. Nok en gang gang svakt forsvarsspill av Celtic.

Gruppe H i Europa League er dermed avgjort. Forhåndsfavorittene AC Milan og Lille går videre til sluttspillet, mens Celtic endte sist. Det var en del å glede seg over i gårsdagens kamp, men som nevnt innledningsvis Celtic er fortsatt ikke friskmeldt. Fortsatt gjøres det for mange feil og laget mister ballen for ofte i midtbaneleddet og da blir man straffet mot en såpass god motstander som AC Milan. På søndag venter St Johnstone hjemme i Glasgow i Scottish Premiership. Nok en kamp som må vinnes for å holde liv i drømmen om ti strake ligamesterskap.

Celtic (4-2-3-1): Barkas; Elhamed, Bitton, Ajer, Laxalt; Brown (Soro 78), McGregor; Frimpong, Rogic (Ntcham 67), Christie (Klimala 85); Edouard Ikke benyttet: Bain, Jullien, Taylor, Welsh, Henderson og Ajeti Gult kort: Brown, Rogic og Christie Celtics beste: Frimpong