Fortsatt klart best i byen!
01.09.2019
Celtic levnet i ettermiddag ingen hvem som Glasgows beste klubb for tiden! Selv om kampen ikke går inn i historien som en av de beste, var det som vanlig nerve hele tiden og Celtic hadde for det meste god kontroll. Kristoffer Ajer ble dessverre ikke kvitt strekkskaden han fikk mot AIK på torsdag, men heldigvis var Hatem Bad Elhamed tilbake. Med unntak av Ajer, så startet Neil Lennon med samme 11 spillere som mot AIK.

Ryan Christie og Mikey Johnston åpnet godt for Celtic og stod bak mye av det offensive spillet. Hjemmelaget Ranges hadde den største målsjansen etter omtrent ti minutter ved Jermain Defoe, men Elhamed ryddet opp på mesterlig vis med en resolutt takling. Christie ble felt like utenfor Rangers´ straffefelt midtveis i omgangen - dessverre for Celtic var frisparket til Odsonne Edoard ikke presist nok. Etter 32 minutters spill gikk Celtic opp til 1-0 ved Edouard. Han ble presist spilt i gjennom Mikey Johnston og feilet ikke alene med Rangers´målvakt Allan McGregor.  Dette var den franske spissens sjette mål denne sesongen.  Rangers burde ha vært redusert til ti spillere da Ryan Jack meide ned Boli Bolingoli-Mbombo. Helt utrolig at dommer Bobby Madden ikke engang tok frem det gule kortet!

Det var et langt mer aggressivt Rangers-mannskap som ut på banen etter hvilen. I de første minuttene av 2. omgang var Celtic presset, men red stormen av. Selv om Rangers hadde ballen mest, maktet de ikke å skape de aller største målsjansene. Celtics forsvar anført av en glimrende Christopher Jullien spilte en meget god kamp og den tidligere så utskjelte Bolingolo-Mbombo var også god i ettermiddag. Nir Bitton pådro seg en strekkskade etter 66 minutters spill og ble erstattet av nykommer Moritz Bauer. Rangers´ beste spiller var utvilsomt veteranmålvakten McGregor - med omtrent et kvarter igjen av kampen vartet han opp med dobbeltredning på to gode avslutninger av Elhamed og Jullien. Innbytter Jonny Hayes økte til 2-0 lik før slutt på en meget kontring av Celtic. McGregor reddet først, men Hayes var påpasselig fremme og satte inn returen. Kampen avsluttet dramatisk og på overtid ble Rangers´ Jordan Jones utvist etter en meget stygg takling av Bauer.

Oppsummert så var dette Celtics beste kamp på Ibrox på to år. Celtic spilte en taktisk meget god kamp, var solide defensiv og tok vare på sjansene da de kom. Celtic har hatt en meget god start i den skotske ligaen og står bokført med fire seire av fire mulige. Nå venter en landslagspause for Celtic og neste kamp er borte mot Hamilton lørdag 14. september.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Elhamed, Bitton (Bauer 66), Jullien, Bolingoli-Mbombo; Brown, McGregor; Forrest (Ntcham 66), Christie, Johnston (Hayes 84); Edouard Ikke benyttet: Gordon, Morgan, Bayo og Griffiths Gult kort: Hayes Tilskuere: 49.873 Celtics beste: Edouard