Fortsatt ni poengs forsprang
30.01.2023
Celtic opprettholdt sin ledelse på ni poeng etter 2-0 borte mot Dundee United i går kveld. Cameron Carter-Vickers og Greg Taylor var begge tilbake i startoppstillingen etter å ha vært noen uker borte med skader. Gårsdagens kamp hadde også en jubilant da kaptein Callum McGregor spilte sin 400. kamp for klubben.

Ange Postecoglous utvalgte dominerte kampen fra første spark og allerede etter 30 sekunders spill kunne Kyogo ha gitt Celtic ledelsen. Den japanske spissen var sammen Jota de mest toneangivende spillerne innledningsvis. Reo Hatate hadde også en god målsjanse reddet av Dundee Uniteds gode målvakt. Kyogo hadde imidlertid Celtics største målsjanse etter 29 minutter. Tre minutter før pause ble Kyogo slått i bakhodet av Mark Birighitti i Dundee Uniteds mål. Dommer Don Robertson valgte å ikke blåse straffespark etter at VAR-teamet hadde bedt ham om å se på skjermen.

Celtic avgjorde kampen med to mål på fem minutter tidlig i 2. omgang. Først satte Jota inn 1-0 fra skrå vinkel etter 51 minutter. Det andre målet kom på straffespark fem minutter seinere etter en soleklar "hands" inne i vertenes straffefelt. Aaron Mooy har overtatt rollen som Josip Juranovic hadde og feilet ikke fra krittmerket. Celtic fortsatte presset og burde ha scoret minst et mål til etter spill og sjanser. Innbytter Daizen Meada kom nærme med en "heading" etter 74 minutter. Den nye spissen Oh Hyeon-gyu fikk sin debut da han erstattet Kyogo de siste ti minuttene.

Neste kamp for Celtic er hjemme mot Livingston allerede på onsdag før en ny bortekamp søndag 5. februar. Da er det St Johnstone som er motstander. Det blir viktig for Celtic å holde "trykket oppe" og spesielt Livingston er et lag som er vanskelig å spille mot.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; Mooy (Turnbull 67), McGregor, Hatate (O'Riley 67); Abada (Haksabanovic 82), Kyogo (Oh 82) og Jota (Meada 67) Ikke benyttet: Bain, Kobayashi, Iwata og Forrest Gult kort: Ingen Tilskuere: 12.448 Celtics beste: Jota