Fortsatte på vinnersporet!
31.10.2019
Celtic er i god form om dagen og i går kveld tok klubben sin tredje strake seier i en skotske ligaen med 2-0 over St Mirren. På de tre ligakampene har Celtic scoret 12 mål og sluppet inn null, og det er det ikke lov til å klage på! Selv om gårsdagens kamp spillemessig ikke var den aller beste, var det nok en gang solid håndverk av Neil Lennons utvalgte. Greg Taylor fikk sin etterlengtede debut som venstreback. Ellers så fikk Mortiz Bauer tillit på motsatt backplass og Ryan Christie var tilbake etter å ha måttet sone for det røde kortet mot Livingston for nesten tre uker siden.

Callum McGregor skapte Celtics første målsjanse i 1. omgang. Dessverre var ikke avslutningen hans presis nok selv angrepet var godt oppbygd og nok en gang var Odsonne Edouard nest sist på ballen. Bortelaget som hadde tatt den korte turen fra Paisley, hadde ikke mye å by på og var mest opptatt av å forsvare seg. Christie og Christopher Jullien stod bak de to neste målsjansene Celtic hadde før pause. Førstnevnte var et godt langskudd som gikk like over tverrliggeren til St Maren og Jullien kom nærme med en "heading" på et hjørnespark fra Christie. Nærmest nettkjenning kom imidlertid banens beste spiller, James Forrest, med en avslutning i stolpen fra kloss hold.

I løpet av fire minutter i starten på 2. omgang ble kampen avgjort. Etter 49 minutter satte Mohamed Elyounoussi en retur etter at Edouard hadde avsluttet med et skudd i stolpen. Forrest doblet ledelsen med et kloss hold etter et meget godt angrep av Celtic hvor trioen Elyounoussi, Edouard og Christie alle var delaktige. Både Edouard og Elyounoussi hadde hver sin gode mulighet til å øke Celtics ledelse. Mottaket til førstnevnte var ikke godt nok, mens nordmannen var mer uheldig som ikke satte Christie hjørnespark bak St Mirrens målvakt. Resten av kampen ble en transportetappe for Celtic som full kontroll mot tre nye poeng.

Scott Brown måtte forlate banen omtrent tyve minutter før slutt med en smell i leggen og ble erstattet av Olivier Ntcham. La oss håpe at kapteinen rekker lørdagens viktige semifinale mot Hibernian i ligacupen. Celtic topper ligaen på et måls bedre målforskjell enn Rangers. Sesongen 2019/20 ser ut til å bli et "two horse race" mellom de to Glasgow-gigantene. Motherwell på 3.plass er hele ni poeng etter.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Bauer, Jullien, Ajer, Taylor (Hayes 88); Brown (Ntcham 69), McGregor; Forrest, Christie, Elyounoussi; Edouard (Morgan 83) Ikke benyttet: Gordon, Elhamed, Bitton og Rogic Gult kort: Ingen Tilskuere: 56.127 Celtic beste: Forrest