Fra vondt til verre
25.05.2023
Kampen mot Hibernian i den skotske hovedstaden i går kveld var utvilsomt Celtics svakeste i Scottish Premiership denne sesongen. Spillerne virket både slitne og umotiverte og det var fullt fortjent av hjemmelaget Hibenian fikk med seg alle poengene. Ange Postecoglou valgte nok en gang å spare noen av sine beste spillere. Det var spesielt etter pause at Celtic underpresterte fullstendig.

Celtic åpnet kampen best og både Hyen-gyu Oh og Liel Abada skapte et par brukbare målsjanser i løpet av de første 20. minuttene av kampen. Etter dette sank intensiteten og kvaliteten i kampen betraktelig. Det skjedde ikke noe nevneverdig før fire minutter til pause da Callum McGregor ble lagt nerd innenfor straffefeltet og dommer Kevin Clancy blåse for straffespark. Dette ble effektivt ekspedert av Reo Hatate og Celtic gikk til pause med 1-0.

Syv minutter etter hvilen utlignet Hibernian Elie Youan som utnyttet en svak klarering av Anthony Ralston. Celtic gikk opp i ledelsen kun noen minutter seinere ved Oh. Den sør-koreanske spisse kjempet inn utligningen etter å ha blitt spilt i gjennom av Alexabdro Bernabei. Gleden ble kortvarig for Celtic og spesielt etter utvisningen av Daizen Meada midtveis i omgangen. Totalt unødvendig av den japanske spissen! Med ti spillere på banen virket det som Celtic resignerte fullstendig og hjemmelaget snudde kampen med tre mål det siste kvarteret. Først reduserte Kevin Nisbet til 2-2 før Scott Bain gjorde en kjempetabbe på skuddet til Youan. Tre minutter før slutt fastsatte Paul Hanlon sluttresultatet til 2-4.

Oppsummert så dette var meget svakt av Celtic og nok et eksempel på at flere av nest beste spillerne i klubben ikke er gode. Oh var bortimot den eneste Celtic-spilleren som fikk bestått i gårsdagens kamp.

Celtic (4-3-3): Bain; Ralston, Starfelt, Kobayashi, Bernabei; Hatate (Turnbull 65), Iwata (O'Riley 65), McGregor; Abada (Forrest 65), Oh (Kyogo 81) og Haksabanovic (Meada 22) Ikke benyttet: Hart, Welsh, Taylor og Jota Rødt kort: Maeda Gult kort: Ralston og Maeda Tilskuere: 18.171 Celtics beste: Oh