Full pott i julehelga
28.12.2020
Celtic var i aksjon to ganger i julehelga. Det resulterte i to komfortable seire mot Raith Rovers lille juleaften og Hamilton 2. juledag. Kampene endte henholdsvis 2-0 og 3-0. Minst like viktig var at det var en fremgang for Celtic. Spesielt i den siste kampen mot Hamilton var Celtic gode. Gledelig var det at Odsonne Edouard virket å ha kommet i form igjen. Franskmannen leverte to gode kamper i tospann med Leigh Griffiths som startet sine to først kamper i ligaen denne sesongen.

I bortekampen mot Ross County på lille julaften vant Celtic forskriftsmessig 2-0 etter å ha dominert hele kampen. Seieren kunne og burde ha vært langt større. Målemekom ved David Turnbull etter 24 minutter og Griffiths etter 62. Jeremie Frimpong var arkitekten bak Celtics første scoring da han dro seg fri helt ned til dødlinja og la en presis ball inne i feltet. Det ble enkelt oppgave for Turnbull å sette ballen i nettmaskene med en enkel berøring. Griffiths "headet" inn Celtics seiersmål midtveis i 2. omgang. Christie slo en presis ball inn feltet som den skotske spissen enkelt kunne sette hodet til.

Celtic (4-4-2): Hazard; Frimpong, Jullien, Ajer, Laxalt; Soro, Turnbull (Ntcham 72), McGregor, Christie (Rogic 72); Edouard (Johnston 72) og Griffiths (Ajeti 81) Ikke benyttet: Barkas, Bitton, Taylor, Elyounoussi og Klimala Gult kort: Ingen Celtics beste: Turnbull

Tre dager seinere var det klart for kamp igjen på tradisjonelle "Boxing Day". I et ufyselig vært på kunstgresset i Hamilton spilte Celtic en meget god kamp. Det medførte i en komfortabel 3-0 seier. Neil Lennon fortok to endringer i forhold til kampen mot Ross County da Nir Bitton og Greg Taylor var tilbake i startoppstillingen. Etter en målløs 1. omgang, brukte Celtic kun tre minutter i den andre for å ta ledelsen. Målet kom på et straffespark av Edouard etter at han selv ble felt. Celtics 2. mål etter 54 minutter var det virkelig klasse over - Frimpong slo en ball inn i feltet, Edouard hælsparket til Griffiths som ikke gjorde noen feil alene med vertenes målvakt. Turnbull var påpasselig fremme på en retur etter 74 minutter da Edouard "headet" McGregors innlegg i stolpen.

Celtic (4-4-2): Hazard; Frimpong, Bitton, Ajer, Taylor; Soro, Turnbull (Johnston 78), McGregor, Christie; Edouard (Klimala 78) og Griffiths (Ajeti 72) Ikke benyttet: Barkas, Duffy, Laxalt, Brown, Rogic og Elyounoussi Gult kort: Bitton Celtics beste: Edouard