Glimrende første omgang av Celtic!
27.10.2019
Celtic leverte nok en solid kamp i Aberdeen i ettermiddag og da spesielt i første omgang hvor Neil Lennons menn satte inn fire mål. Dette var Celtics største seier på Pittodrie siden 5-1 seieren i februar 2008. Lennon valgte å gi Jeremie Frimpong nok en mulighet fra start og unggutten svarte på tilliten ved å score Celtics andre mål.

Allerede etter ti minutters spill ga Odsonne Edouard Celtic ledelsen 1-0 på et meget godt soloraid. Han mottok ballen fra James Forrest, gikk forbi fire forsvarsspillere før han satte den bak Aberdeens målvakt. Fem minutter seinere var Frimpong på plass og doblet Celtics ledelse. Christopher Jullien sendte Frimpong igjennom med en utsøkt langpasning. Et veggspill med Edouard gjorde at den nederlandske 18-åringen kom alene med Joe Lewis i Aberdeens mål. Det skal sies at Frimpong nok var noe heldig som fikk med seg ballen, men det fratok ikke høyrebacken å juble hemningsløst over sitt første mål for Celtic.

Bortelaget fortsatte det gode offensive spillet og Forrest økte til 3-0 åtte minutter før pause. Bolingoli-Mbombo satte fart på venstresiden, passet ballen inn midten hvor Elyounoussi "snappet" den opp og spilte videre til en umarkert Forrest. Helt på tampen av omgangen var det endelig Elyounoussis tur til å en nettkjenning. Nok en gang var Frimpong delaktig i oppbyggingen sammen med Tom Rogic som sendte en smart "stikker" til nordmannen.

Celtic maktet ikke følge opp den samme presisjonen foran mål som før pause, selv om de grønn-hvite hadde full kontroll. Elyounoussi testet Lewis med et godt langskudd og Edouard kom nære like etter på et frispark. Frimpong misset en god mulighet alene mot Lewis. Dessverre var ikke avslutningen hans presis nok og ballen gikk høyt over Aberdeens mål. Hjemmelaget hadde fint lite å stille opp med og enda mer skuffende var det dårlige oppmøtet på Pittodrie. Utover i andre omgang var ikke så mange tilskuere igjen...

Det er ingen tvil om at Celtic er i god form for tiden. Mange fryktet en nedtur etter triumfen mot Lazio i Europa League på torsdag. På de to siste ligakampene har Celtic scoret ti mål fordelt på fem forskjellige målscorere. Frimpong ble kåret til banens beste og bidro mye offensivt i tillegg til at han var solid bakover. Celtic-fansen har utvilsomt fått en ny "kjeledægge"!

Celtic (4-2-3-1): Forster; Frimpong, Jullien (Bitton 45), Ajer, Bolingoli-Mbombo; Brown, McGregor; Forrest, Rogic, Elyounoussi (Hayes 81); Edouard (Bayo 70) Ikke benyttet: Gordon, Elhamed, Bauer og Sinclair Gult kort: Ingen Tilskuere: 15.079 Celtics beste: Frimpong