God start i Europa League!
20.09.2019
Celtic fikk en god start med 1-1 borte mot den franske klubben Rennes i Europa League i går kveld. Det var et fullt fortjent poeng etter en gjennomført god start Celtic. Neil Lennon valgte å starte med de samme spillerne som Hamilton på lørdag. Den spanske dommeren Jose Sanchez kom litt for mye i fokus og dessverre ble kampen ble preget av dette. Begge målene som som et resultat av to unødvendige (men korrekt idømte straffespark). Rennes har fått en god start i den franske ligaen og har kun Paris Saint-Germain foran seg på tabellen.

Mohamed Elyounoussi hadde en største målsjansen for Celtic innledningsvis og var kun millimetere unna å sette Boli Bolingoli-Mbombos presise innlegg bak vertenes målvakt. Da hadde allerede Celtic skapt et par brukbare målsjanser hvor Ryan Christie, James Forrest og Odsonne Edouard var involvert. Dommer Sanchez hadde også markert seg ved å  feilaktig gi Edouard gult kort for filming. Etter en halvtimes spill måtte Fraser Forster i aksjon og fikk avverget et godt skudd fra hjemmelagets brasilianske spiss Rapinha. Syv minutter seinere var Kristoffer Ajer klønete da han felte M´Baye Niang innenfor straffefeltet og dommer Sanchez blåste for straffespark. Dermed ledet Rennes 1-0 ved pause etter em omgang Celtic kunne si seg godt fornøyd med.

Den andre kontroversielle avgjørelsen (etter rettere sagt manglende avgjørelse) kom etter 51 minutters spill da Christie soleklart ble meid ned i Rennes straffefelt. Syv minutter seinere kunne ikke dommer Sanchez unnlate å blåse for straffespark da Forrest ble felt. Banens beste spiller, Christie var sikkerheten selv fra krittmerket og Celtic utlignet til 1-1. Like før slutt fortsatte dramatikken etter at innbytter Vakoun Issouf Bayo først fikk et korrekt idømt rødt kort for angrep på Rennes´kaptein Damien Da Silva. På overtid fikk Bayo ytterligere et gult kort og måtte forlate banen. Dommeren mente at Bayo hadde sparket hjemmelagets målvakt Edouard Mendy i hodet, men TV-bildene viste med all tydelighet at dette ikke var tilfellet. Bayo var uheldig, ute av balanse og var såvidt borte i skuldra på Mendy.

For å oppsummere så var Celtic absolutt med på notene mot Rennes og kunne med litt bedre presisjon foran målet til Mendy ha fått med seg alle tre poengene. Christie spilte en meget god kamp, jobbet knallhardt over hele banen og skapte mye offensivt.Christopher Jullien var også meget god og ryddet opp i midtforsvaret.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Elhamed, Jullien, Ajer, Bolingoli-Mbombo (Hayes 69); Brown, McGregor; Forrest, Christie, Elyounoussi (Ntcham 56); Edouard (Bayo 84) Ikke benyttet: Gordon, Bauer, Morgan og Rogic Rødt kort: Bayo Gult kort: Edouard, Brown, Bayo og Christie Tilskuere: ca. 25.000 Celtics beste: Christie