Godkjent premiere av Celtic
06.08.2023
Foran kampen ble ligaflagget heist på Celtic Park slik tradisjonen har vært i skotsk fotball. Celtic fikk en bra start på Scottish Premiership med 4-2 over Ross County. Det var surt å slippe inn det siste målet fem minutter på overtid. Maik Nawrocki fikk muligheten fra start og impornerte tidvis i midtforsvaret sammen med Cameron Carter-Vickers. Overraskende for mange så ble David Turnbull foretrukket på midtbanen fremfor Reo Hatate. Skotten svarte på tillitten med to mål og et meget solid kamp. Etter en litt famlende åpning ble Greg Taylor felt innenfor Ross Countys straffe. Turnbull var sikkerheten selv fra krittmerket. Mål av Kyogo og Turnbull gjorde at Celtic ledet 3-0 til pause. Celtic hadde god kontroll, men det var unødvendig å gi Ross County to mål og tape omgangen 1-2. Matt O'Riley satte inn Celtic 4. mål. Brendan Rodgers utvalgte kan bedre enn dette, men alt i alt en godkjent premiere av Celtic.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Nawrocki (Starfelt 67), Taylor; O'Riley (Holm 84), McGregor, Turnbull (Hatate 67); Abada (Yang 79), Kyogo (Forrest 79) og Maeda Ikke benyttet: Bain, Iwata, Kwon og Oh Gult kort: Ingen Tilskuere: 58.772 Celtics beste: Turnbull