Celtic Supporters Club in Norway
Hibernian utlignet på overtid
12.01.2021
Celtic så ut til å innkassere tre viktige poeng mot Hibernian i går kveld, men et mål på overtid av Kevin Nisbet ødela festen for hjemmelaget. Opptakten til gårsdagens kamp var mildt sagt spesiell. Først bekreftet Celtic at Christopher Jullien hadde testet positiv for Covid-19 og seinere ble klart at hele 13 spillere i tillegg til Neil Lennon og John Kennedy måtte i isolasjon. Det betød av Gavin Strachan ledet et lag med flere spillere som vanligvis er reserver. Unggutten Cameron Harper fikk sin debut som spiss sammen med Mikey Johnston.
 
Det var gjestene fra Edinburgh som startet kampen best og satte Conor Hazard på flere prøver innledningsvis. Celtics første reelle målsjanse kom på et godt langskudd av Johnston. Etterhvert som kampen skred frem, kom Celtic mer og mer inn i kampen. Debutant Harper misbrukte en god målsjanse da han avsluttet fra skrått hold midtveis i 1. omgang. Ismaila Soro og Diego Laxalt hadde hvert sitt langskudd på tampen av omgangen som Hibernians målvakt Matt Macey fikk slått over tverrliggeren.
 
Kampen sank i kvalitet etter pause og det gikk lenge før Celtic skapte sin første målsjanse. Det var Hibernian som skapte mest og Hazard hadde mye å henge fingrene i. Etter 71 minutter testet Johnston Macey med et brukbart skudd. Ni minutter før slutt fikk endelig Celtic uttelling på et fantastisk slått frispark av kampens beste spiller, David Turnbull. Meget høy klasse av midtbanespilleren!
 
Dessverre så maktet ikke Strachans utvalgte å holde helt inn. På overtid laget Laxalt et unødvendig frispark og Celtic beviste nok en gang at laget er fryktelig dårlige til å forsvare seg på faste situasjoner. Hazard som spilt en god kamp misset totalt i feltet og Nisbet kunne enkelt sette inn utligningen.
 
Det vil seg ikke for Celtic denne sesongen. I går kveld var situasjonen spesiell, men laget skapte nok målsjanser til å vinne. Med seier for Rangers mot Aberdeen på søndag er avstanden opp for Celtic økt til 21 poeng. Tre kamper til gode er ikke det samme som ni poeng. 
 
Celtic (4-4-2): Hazard; Frimpong, Duffy, Welsh, Laxalt; Soro, Rogic (Henderson 66), McGregor, Turnbull; Johnston (Dembele 79) og Harper (Oko-Flex 60) Ikke benyttet: Doohan, Taylor, Hjelde, Ralston, Connell og Coffey Gult kort: Soro Celtics beste: Turnbull   
 
 
 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter