Celtic måtte slite mot Aberdeen
29.11.2021
Celtic fikk det alt annen enn lett, men klarte til slutt å beseire Aberdeen 2-1 i går ettermiddag. Seiersmålet var av det komiske slaget da ballen traff Callum McGregor etter at tidligere Celtic-spiller Jonny Hayes forsøkte å klarere. Kaptein McGregor var gårsdagens jubilant med sin kamp nr. 350 for Celtic. James McCarthy og Liel Abada var tilbake i startoppstillingen. Dette var det to endringene Ange Postecoglou gjorde i forhold til laget som startet mot Bayer Leverkusen på torsdag. Før kampen la begge lags kapteiner ned en blomsterkrans til minne om nylige avdøde Bertie Auld. Scott Brown er Aberdeens kaptein denne sesongen og den var den tidligere Celtic-legendens første kamp på Celtic Park etter overgangen.

Joe Hart fikk en smell i skulderen i en kollisjon med Aberdeens Christian Ramirez og det så lenge ut til at målvakten måtte kaste inn håndkleet allerede etter noen få minutter. Etter noen minutters behandling, reise Hart seg og fortsatte kampen. Celtic første mulighet kom etter 14 minutter, men dessverre så ble skuddet til David Turnbull blokkert. Seks minutter seinere sendte Jota Celtic i ledelsen med 1-0 etter en meget godt angrep der både Turnbull og McGregor var involvert. Turnbull hadde nok et skudd før Aberdeen utlignet etter en drøy halvtime. Målet kom på et heller tvilsomt idømt straffespark der TV-reprisen med all tydelig viste at Abada ikke var i nærheten av å felle David Bates. Lewis Ferguson var likevel sikkerheten selv fra krittmerket.

Celtic jaget et mål umiddelbart etter pause og McGregor hadde en god mulighet etter 53 minutter. Samme mann stod bak seiersmålet syv minutter seinere. Målet så utvilsomt komisk ut da Hayes sendte ballen rett i McGregor og i mål. Hjemmelaget fortsatte å jage ytterligere et mål. Nærmest kom Anthony Ralston med en "heading" like over målet til Joe Lewis i Aberdeens mål. Selv om det helt store spillet uteble, vant Celtic en full fortjent seier og nye tre viktige poeng.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Welsh, Jutanovic; Turnbull, McCarthy, McGregor; Abada (Forrest 62), Furuhashi (Ajeti 94) og Jota (Johnston 83) Ikke benyttet: Bain, Scales, Montgomery og Soro Gult kort: McGregor og Johnston Tilskuere: ca 55.000 Celtics beste: Jota