Celtic Supporters Club in Norway
Japansk trio har signert for Celtic
31.12.2021
Etter flere uker med rykter og spekulasjoner, offentliggjorde Celtic på årets siste dag at klubben har signert den japanske trioen Daizen Meada, Yosuke Ideguchi og Reo Hatate. Det er utvilsomt Ange Postecoglous meget gode kunnskaper og relasjoner om det japanske markedet som har sikret Celtic disse tre meget spennende spillerne.
 
Daizen Maeda blir gjenforent med Postecoglou i Celtic.  I august 2020 kom Meada til Postecoglous tidligere klubb Yokohama Marinos. Først på lån fra moderklubben Matsumoto Yamaga, men etter å ha imponert ble overgang gjort permanent i januar 2021. Tidligere har den meget raske spissen vært utleid til den portugisiske klubben Maritimo. I sesongen 2021 ble Maeda toppscorer den japanske J-League med 23 mål. Maeda har to A-landskamper for Japan. Celtic vil leie Maeda frem til sommeren 2021 med en opsjon på kjøp. Han er født 20. oktober 1997. 
 
Yousuke Ideguchi har erfaring med britisk fotball tidligere da han fra januar 2018 til august 2019 var tilknyttet Leeds United. Det ble ingen kamper på den sentrale midtbanespilleren i Yorkshire-klubben og han var utleid til den tyske klubben Greuter Fürth. I Tyskland pådro Ideguchi seg en alvorlig kneskade også spilte ikke så mange kamper. Han vendte tilbake til Japan høsten 2019 og spill for moderklubben Gamba Osaka hvor han gradvis har kommet tilbake til det nivået han hadde før han ble solgt til Leeds United. Idegucghi er født 23. august 1996 og står bokført med 15 A-landskamper for Japan. Han har skrevet en 4,5 årskontrakt med Celtic.
 
Reo Hatate er en anvendelig spiller, men er primært en offensiv midtbanespiller som også kan spille på venstrekanten. Han kommer fra den japanske ligamesteren de to siste sesongene, Kawasaki Frontale hvor han har spilt siden 2018. Hatate ble oppdaget da han spilte for universitetslaget til Juntendo i Tokyo.  Sammen med Maeda ble han valgt ut på det offisielle "årets lag" i J-League for 2021. Hatate spilte OL i Tokyo for Japan hvor vertslandet tapte bronsefinalen mot Mexico. Han er født 21. november 1997 og har bundet seg til Celtic frem til sommeren 2026. 
 
Trioen vil ankomme Glasgow like etter nyttår og vil bruke vinterpausen til å bli godt innkjørt i Celtic. Utvilsomt har Celtic styrket seg offensivt med de nykommerne og er ikke lenger så sårbare for skader. Neste kamp spilles ikke før mandag 17. januar hjemme mot Hibernian.  
 
 
 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter