Klar for Europa League
01.10.2020
Celtic ble i kveld klar for gruppespillet i Europa League med en 1-0 seier over FC Sarajevo. Odsonne Edouard var tilbake i startoppstillingen og dette var den eneste endringen Neil Lennon i forhold til laget som startet mot Hibernian på søndag. Kampen i den bosniske hovedstaden ble en tøff batalje og ikke ulik den i Riga for en uke siden.

Allerede etter noen få minutters spill ble Celtic sannsynligvis snytt for et straffespark etter en "hands" inne i hjemmelagets straffefelt. Nir Bitton pådro seg en ankelskade og måtte forlate banen etter ni minutter og ble erstattet av landsmannen Hatem Abd Elhamed. Celtic dominerte kampen mot et hjemmelag som var godt organisert defensivt. FC Sarajevo skapte sine største og beste målsjanser innledningsvis, men Vasilis Barkas og trioen i midtforsvaret ryddet opp.

Celtic hadde ballen klart mest utover i kampen. I likhet med kampen mot FC Riga maktet Lennons utvalgte ikke å omsette dem i tellende resultat. Den største målsjansen før pause stod Mohamed Elyounoussi bak. Skuddet hans ble litt for dårlig plassert. Forarbeidet fra Ryan Christie og Edouard var det mer klasse over. Hjemmelaget yppet seg også i første del av 2. omgang med et par brukbare målsjanser.  Deretter var det Celtic for alle penga. Etter 69 minutter fikk endelig Celtic uttelling ved Edouard. Det ble en enkel "tap in" for den franske spissen etter at FC Sarajevo måtte gi en retur på skuddet fra Christie. Sistnevnte hadde ytterligere en god mulighet seinere, men hjemmelagets målvakt fikk avverget.

Trekningen til gruppespillet foregår i morgen fra kl. 13:00. Celtic havnet  ble "seedet" på nivå 1 som en følge av at flere gode klubber (med bedre "seeding" enn Celtic) ikke maktet å kvalifisere seg. På mandag kveld strenger overgangsvinduet i Skottland. Det blir noen spennende dager i møte!

Celtic (3-5-2): Barkas; Bitton (Elhamed 9), Duffy, Ajer; Frimpong, Brown, McGregor, Christie (Ntcham 85), Taylor; Elyounoussi og Edouard (Klimala 78) Ikke benyttet: Bain, Jullien, Turnbull og Griffiths Gult kort: Frimpong og Klimala Celtics beste: Christie