Klar for kvartfinale
12.02.2023
Celtic er klar for kvartfinale i den skotske cupen etter 5-1 over St Mirren i går kveld. Fire av de fem målene i kampen kom i det siste kvarteret og da en utvisning  av gjestenes midtstopper Richard Taylor ble utslagsgivende. Frem til det 75. minuttet da Taylor fikk direkte rødt kort var kampen ganske jevn. St Mirren kom til Celtic Park med fokus på eget spill og skal ha all honnør for denne innstillingen.

Allerede i lagets første angrep testet Jota St Mirrens målvakt Trevor Carson med et godt skudd. Etter ti minutter traff Daizen Meada tverrliggeren etter å ha blitt frispilt av Greg Taylor. Kyogo måtte forlate banen allerede etter 14 minutter med det som så ut som en skulderskade og ble erstattet av Liel Abada. Minuttet seinere ga Maeda Celtic et meget fortjent ledelse fra kloss hold. Etter den meget gode åpningen av Celtic, jevnet kampen seg betraktelig og St Mirren kom inn kampen og testet Joe Hart ved et par anledninger.

Abada var svært nære å doble Celtics ledelse fire minutter etter hvilen. Dessverre brukte Abada litt for lang tid og gjestene fikk avverget ved nevnte Taylor. I det 75. minutt kom den kampavgjørende situasjonen hvor Taylor "handset" inne i straffefeltet. Etter av dommer Steve McLean sjekket med VAR valgte han å gi den engelske midtstopperen rødt kort i tillegg til å blåse straffespark for Celtic. Siden Aaron Mooy hadde blitt byttet ut, var det Hatate som satte ballen i mål fra krittmerket. Hyeon-guy Oh satte inn sitt første mål for Celtic etter 80 minutter da han var påpasselig fremme på en retur fra målvakt Carson.

Med ti minutter igjen å spille ledet Celtic 3-0 og kampen var i realiteten avgjort. St Mirren fikk et korrekt idømt straffespark etter 85 minutter etter at Carl Starfelt hindret Greg Kiltie uregelmentert. Mark O'Hara satt straffespark sikkert i mål. På overtid scoret Celtic to ganger til ved Matt O'Riley og Hatate. Dette var førstnevnte første nettkjenning i 2022/23-sesongen.

Celtic (4-3-3): Hart; Taylor, Carter-Vickers, Starfelt, Taylor; Turnbull (O'Reilly 63), McGregor, Mooy (Hatate 63); Jota (Oh 63), Kyogo (Abada 14) og Maeda (Haksabanovic 78) Ikke benyttet: Bain, Kobayashi, Iwata og Forrest Gult kort: Ingen Tilskuere: 37.728 Celtics beste: Maeda