Klar for semifinale
11.03.2023
Celtic tok seg relativt videre til semifinalen i den skotske cupen med 3-0 over Hearts i ettermiddag. Dette var andre gang på tre dager de to klubbene møttes. Daizen Meada måtte ut med skade i forrige oppgjør og ble ikke spilleklar til dagens kvartfinale. Han ble erstattet av Sead Haksabanovic på venstre kant, mens Jota nok en gang spilte på høyresiden.

I motsetning til de to foregående kampene, var det Celtic som i ettermiddag scoret et tidlig mål. Allerede etter to minutters spill satte Aaron Mooy ballen i nettet etter å ha mottatt et perfekt slått innlegg av Jota. På dette tidspunktet hadde Callum McGregor allerede rukket å teste Hearts' målvakt Zander Clark med et god skudd. Hjemmelaget kom nærme en utligning halvveis i omgangen og kun en fantastisk redning av Joe Hart hindret Toby Sibbick fra å sette ballen i nettet. Celtic fortsatte å ha initiativet i kampen og Reo Hatate misbrukte en god mulighet. Like før pause la Kyogo på til 2-0 med dagens "frekkeste". Hælsparket til japanske spissen var det høy klasse over.

Celtic fortsatte der de slapp og var best også etter hvilen. Både Kyogo og Jota hadde hver sin meget gode målsjanse, men det var ikke før det stod 80 minutter på kampuret på Tynecastle at det siste målet kom. Cameron Carter-Vickers raget høyest i feltet og "headet inn" 3-0 på et frispark fra innbytter Matt O'Riley. Hvem Celtic møter i semifinalen blir avgjort etter den siste kvartfinalen som spilles mandag 13. mars. Nærmere 3.500 Celtic-supportere var på plass på kampen og skapte som vanlig meget god stemning.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Starfelt (Kobayashi 45), Taylor; Mooy (O'Riley 77), McGregor, Hatate (Iwata 82); Jota, Kyogo (Oh 77) og Haksabanovic (Abada 59) Ikke benyttet: Bain, Ralston, Bernnabei og Turnbull Gult kort: Carter-Vickers Tilskuere: 16.287 Celtics beste: Mooy