Klar for semifinale i ligacupen
20.10.2022
Med 4-0 over Motherwell i går kveld er Celtic klar for semifinalen i ligacupen (eller Premiers Sports Cup som nå er det offisielle navnet på turneringen). Motstander i semifinalen er Kilmarnock og den spilles i helgen 14/15 januar 2023 på Hampden Park. Aberdeen og Rangers møtes i den andre semifinalen. Ange Postecoglou valgte å gjøre tre endringer i forhold til laget som startet mot Hibernian på lørdag. Josip Juranovic og Greg Taylor var tilbake på hver sin backplass og på topp ble Kyogo foretrukket foran Giorgos Giakoumakis.

Celtic hadde initiativet fra start på Fir Fark og før halvspilt 1. omgang brente laget to store målsjanser ved henholdsvis Kyogo og Liel Abada. Vertene spilte seg også frem til en meget god mulighet ved Stuart McKinstry. Like før pause fikk Celtic lønn for strevet da Abada ga laget ledelsen 1-0. Målet kom etter et godt angrep på venstresiden hvor både Sead Haksabanovic og Taylor var involvert. Sistnevnte var nest sist på ballen med et presist innlegg til Abada. Motherwell hadde 2. omgangs første målsjanse, men Matt Penneys skudd ble reddet på mesterlig vis av Benjamin Siegrist. Fem minutter etter hvilen misbrukte Kyogo en stor målsjanse etter godt forarbeid av banens beste spiller, Reo Hatate. Abada doblet Celtics ledelse etter 55. spilte minutter. Først reddet målvakt Liam Kelly et skudd fra Juranovic, men var sjanseløs på returen til Abada.

Da Hatate la på til 3-0 med en halvtime igjen å spille var kampen i realiteten avgjort. Ved denne anledningen var Abada nes sist på ballen. Etter å ha brent flere gode målsjanser kom endelig Kyogo på scoringslisten. Det skjedde etter 75 spilte minutter hvor innbytter Daizen Maeda og Abada var begge involvert. Kyogo var påpasselig fremme på returen etter israelittens skudd i stolpen. Celtics neste kamp er en vanskelig bortekamp i Edinburgh kom Hearts før det igjen er klart for Champions League kommende uke mot Shakthar Donetsk på Celtic Park tirsdag 25. oktober.

Celtic (4-3-3): Siegrist; Juranovic, Carter-Vickers, Jenz, Taylor; O'Riley (Abildgaard 61), Mooy (McCarthy 72), Hatate (Maeda 72); Abada, Kyogo og Haksabanovic (Giakoumakis 80) Ikke benyttet: Hart, Ralston, Bernabei, Ideguchi og Forrest Gult kort: Ingen Tilskuere: 8.370 Celtics beste: Hatate