Klare for semifinalen
24.09.2021
Med en komfortabelt 3-0 seier over Raith Rovers i går  kveld sikret Celtic seg en plass i semifinalen i den skotske ligacupen (som nå offisielt heter Premier Sports Cup). Semifinalene spilles på Hampden Park i helgen 20/21 november. I den andre møtes Hibernian og Rangers. Ange Postecoglou ga fortsatt tillitt til James McCarthy sentralt på midtbanen etter hans svake kamp mot Livingston på søndag. Carl Starfelt var tilbake i midtforsvaret på bekostning av Stephen Welsh. Dessverre så pådro Giorgios Giakoumakis seg en strekk under oppvarmeringen så det ble ingen debut på den greske spissen i går kveld.

Celtic hadde full kontroll på hele kampen og skapte mange målsjanser etter godt spill på begge kantene av Jota og Liel Abada. Spesielt førstnevnte var energisk og hadde mange gode innlegg i Livingstons straffefelt. Dessverre for Celtic var Albian Ajeti som i flere tidligere kamper meget stasjonær og lite bevegelig. Ingen tvil om at klubben savner farten og de smarte løpene til Kyogo Furuhashi. Etter 26 minutter viste Jota klasse satte inn 1-0 fra kloss hold etter å ha blitt mesterlig spilt frem av McCarthy. Portugiseren misbrukte en god mulighet til å doble ledelsen like etter. Fem minutter før pause fikk Celtic uttelling da Adaba satte inn 2-0 på en "heading".

Kampen ble i realiteten punktert med David Turnbulls langskudd i nettet kun to minutter i 2. omgang. Et meget vakkert mål av midtbanespilleren som utnyttet at Raith Rovers' målvakt Jamie MacDonald var noe feilplassert. Med en halvtime  igjen å spille ble gjestene redusert til ti mann da Dario Zanatta fikk sin andre gule kort etter en stygg tackling på Anthony Ralston.  Da valgte Postecoglou å ta ut noen av sine offensive spillere som Tom Rogic, Abada og Ajeti. Liam Scales fikk debut og irske spilleren virket komfortabel med ballen og gjorde et positivt inntrykk.

På søndag er det ny hjemmekamp for Celtic da Dundee United kommer på besøk i Scottish Premiership. Det blir nok en "must win" for Celtic som denne sesongen har vært meget solide på eget gress. Det er på bortekampet det har "lugget litt" for Postecoglous utvalgte.

Celtic (4-2-3-1): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Montgomery; McCarthy (Bitton 69), Turnbull; Abada (Juranovic 61), Rogic (Soro 69), Jota; Ajeti (Scales 61) Ikke benyttet: Bain, Welsh, Bitton, Urhoghide, Bolingoli og Giakoumakis Gult kort: Ingen Tilskuere: ca 20.000 Celtics beste: Jota