Komfortabel seier mot Ross County!
02.12.2019
Celtic har en godt tak på Ross County og gårsdagens 4-1 seier i var den tiende strake mot klubben fra Dingwall. Etter en litt nølende åpning viste Celtic seg etterhvert fra sin beste side og vant komfortabelt. Neil Lennon gjorde to endringer i forhold til de 11 som startet kampen mot Rennes i Europa League på torsdag da Jeremie Frimpong og Tom Rogic var tilbake. Det betød at Lewis Morgan fikk fornyet tillatt som enslig spiss.

Kampens beste spiller, Ryan Christie, markerte seg umiddelbart og etter syv minutter satte han et frispark i tverrliggeren. Fem minutter fikk Celtic et velfortjent straffespark etter en "hands" i hjemmelagets midtforsvar. Ross Countys unge målvakt Nathan Baxter reddet, men Christie var påpasselig fremme og satte returballen i mål. Hjemmelaget reduserte halvveis i omgangen etter meget svak markering i Celtics midtforsvar på et frispark. Ross Stewart fikk stå altfor alene og "headet" enkelt ballen i mål.

Kristoffer Ajer sendte avgårde en presist slått langpasning til Christie syv minutter før hvilen og sistnevnte feilet ikke alene med Baxter. Så enkelt kan det gjøres!  Like etter "headet" Christopher Jullien ballen like utenfor stolpen til Ross County. Celtic slo tilbake etter en svak innledning på kampen og ledet fortjent 2-1 til pause. Umiddelbart etter hvilen traff Callum McGregors gode skudd stolpen. Tom Rogic, som ikke spilte sin beste kamp, ga Celtic ledelsen 3-1 etter 66 minutter. Målet kom etter et godt angrep startet av Greg Taylor på venstrebacken og Christie viste stor spilleforståelse ved å slå ballen videre til Rogic fremfor å avslutte selv.

Innbytter Mikey Johnston hadde ikke vært på banen i mange sekunder før han fastsatte sluttresultatet til 4-1 med et godt raid på venstrekanten og en presis avslutning alene med Baxter. Et virkelig klassemål av Johnston! Unggutten fikk gult kort etter å ha feiret sammen med de mange tilreisende supportere fra Glasgow. En annen innbytter, Leigh Griffiths, mottok en ny presis langpasning fra Ajer. Dessverre ble vinkelen for dårlig og ballen gikk like utenfor.

På tampen av kampen hadde Ross County en ball i nettet, men dommer Nick Walsh blåste for "offside". Dette var i beste fall ytterst hårfint og kanskje ikke riktig av Walsh heller. Som kjent er det enda ikke innført VAR i skotsk fotball. Siden Rangers slo Hearts 5-0 seinere på ettermiddagen, er et svært jevnt på toppen av tabellen i Scottish Premiership. Begge klubbene har samme poengsum og kun et plussmål mer gjør at Celtic fortsatt er i førersetet.

Celtic (4-2-3-1): Forster; Frimpong, Jullien, Ajer, Taylor; Brown, McGregor (Bitton 80); Forrest, Rogic (Johnston 71), Christie; Morgan (Griffiths 75) Ikke benyttet: Gordon, Bauer, Robertson og Sinclair Gult kort: Frimpong og Johnston Tilskuere: 6.512 Celtics beste: Christie