Celtic Supporters Club in Norway
Måtte kjempe for avansement!
02.03.2020
Celtic måtte virkelig kjempe for å sikre seg avansement til semifinalen i den skotske cupen. Det ble slutt en 1-0 seier over St Johnstone på en forferdelig dårlig gressmatte i Perth. Neil Lennon var tilbake til 3-5-2 formasjonen som er blitt benyttet i de aller fleste kampene på skotsk gress i 2020.  Nir Bitton erstattet en skadet Jozo Simunovic i midtforsvaret og i tillegg var Ryan Christie og Leigh Griffiths tilbake i startoppstillingen i forhold til laget som startet mot FC København på torsdag. 

Callum McGregors gode skudd og Zander Clarks enda bedre redning var Celtics første store målsjanse etter 12 minutters spill. Den beste prestasjonen var likevel Odsonne Edouards meget presise fremspill av visekapteinen. Toppscorer Edouard hadde et brukbart volleyskudd midtveis i omgangen før hjemmelaget satte Fraser Forster på et par prøver. Nærmest nettkjenning kom David Wotherspoon, men Forter fikk slått ballen over egen tverrligger. 
 
James Forrest misbrukte to gode målsjanser like etter hvilen. Den første på et langskudd etter utsøkt forarbeid av Christie. På den andre fikk Clark en hånd på skuddet, og fikk slått vekk ballen like foran beina til Griffiths. Celtic dominerte stort i 2. omgang og både Christie og Forrest kom nærme uttelling midtveis. Edouard hælsparket innlegget fra Christie rett på målvakt Clark. Tidligere Celtic-spiller Jamie McCart feide ned Forrest og på det påfølgende frisparket fra Christie gikk direkte i mål.

Celtic møter Aberdeen i semifinalen på Hampden Park. Den spilles i helgen 11/12 april (altså i påska). I den andre møtes byrivalene Hearts og Hibernian. Førstnevnte slo ut Rangers i en av de andre kvartfinalene.

Celtic (3-5-2): Forster, Ajer, Jullien, Bitton; Forrest, Brown, McGregor, Christie, Taylor (Hayes 76); Edouard (Bayo 86) og Griffiths (Rogic 65) Ikke benyttet: Bain, Frimpong, Elhamed og Klimala Gult kort: Forster og Bitton Tilskuere: 8.181 Celtics beste: McGregor
   

CSCN på Facebook

CSCN på Twitter