Måtte slite mot Dunfermline!
17.08.2019
Celtic måtte slite ha for å slå Dunfermline 2-1 i ligacupen i ettermiddag. Forsvarsduoen Christoffer Jullien og Boli Bolingoli-Mbombo var tilbake i startoppstillingen sammen med Nir Bitton. Neil Lennon valgte å spare Scott Brown, mens James Forrest startet på benken. Callum McGregor fikk æren av å være kaptein i ettermiddag. Reaksjonene etter det forsmedelige tapet mot CFR Cluj var også tilstede på Celtic Park i ettermiddag hvor Green Brigade hadde laget et banner med teksten: "This is how it feels to be Celtic downsizing again as you know the Celtic board are gambling 10 in a row". Dette kunne ikke misforstås!

Ettermiddagens kamp ble en heller kjedelig affære og da spesielt i 1. omgang. Det var faktisk gjestene fra Dunfermline som hadde den største målsjanse ved Kevin Nesbitt. Målsjansen kom etter en meget svak klarering av Jullien, men Craig Gordon (som erstattet en skadet Scott Bain) fikk avverget. Ti minutter etter pause ga Mikey Johnston Celtic ledelsen 1-0 med en mesterlig utført lobb. Halvveis i omgangen burde Celtic ha doblet ledelsen, men Elhameds innlegg gikk forbi både Ryan Christie og Odsonne Edouard. Kristoffer Ajer måtte forlate banen etter 75 minutter med en skulderskade. Tre minutter seinere utlignet Dunfermline ved Tom Beadling. Jullien kom nærme uttelling helt på tampen av kampen med en god "heading".

Det måtte ekstraomganger til for å avgjøre kampen og i begge disse var Celtic det førende laget. Edouard misbrukte to gode målsjanser innledningsvis. Innbytter Forrest ble ettermiddagens helt da han fastsatte sluttresultatet til 2-1 seks minutter før ekstraomgangene var slutt. Dermed er tittelforsvarer Celtic klar for kvartfinalen og disse trekkes i morgen kveld.

Celtic (4-1-3-2): Gordon; Elhamed, Jullien, Ajer (Ntcham 75), Bolingoli-Mbombo (Hayes 95); McGregor; Bitton, Christie, Johnston (Morgan 115); Griffiths (Forrest 55) og Edouard Ikke benyttet: Hazard,  Shved og Bayo Gult kort: Bitton Tilskuere: ca. 30.000 Celtics beste: Johnston