Meget god kamp av Celtic, men...
30.10.2020
Celtic spilte en meget god kamp borte mot Lille i Europa League. Normalt ville man ha jublet for 2-2 mot en klubb som i skrivende stund er på 2. plass i den franske ligaen, men i går kveld hadde Celtic grunn til å være skuffet etter å ha ledet 2-0 i 67 minutter. Nir Bitton og Odsonne Edouard var begge friskmeldt etter å ha vært smittet av Covid-19, men begge startet på benken i går kveld. Neil Lennon gjorde kun endring i forhold til laget som startet mot Aberdeen på søndag da kaptein Scott Brown var tilbake på bekostning av Tom Rogic. Begge Celtics mål ble scoret av Mohamed Elyounoussi. Dermed har nordmannen funnet veien til nettmaskene seks ganger i Europa i høst på like mange kamper.

Begge lag startet kampen bra og det skapt noen halvsjanser innledningsvis. Scott Bain måtte tidlig i aksjon da han slo ballen over tverrliggeren etter et godt skudd av hjemmelagets Boubakary Soumare. Celtics første målsjanse kom etter 19 minutters spill da Elyounoussi spilte Albian Ajeti i gjennom. Dessverre for Celtic var dette "offside" og den makedonske dommer Aleksandar Stavrev gjorde det helt riktige. Ajeti burde ha gitt Celtic ledelsen like etter, men avslutningen hans var ikke god nok. I løpet av fem minutter scoret Elynoussi to mål og det var virkelig klasse over dette. Det første kom på en meget godt plassert langskudd etter at Elyounoussi selv hadde vunnet ballen. Jeremie Frimpong slo innlegget til Celtics 2-0 mål og Elyounoussi satte ballen utagbart helt nede i hjørnet. Da viste kampuret på Stade Pierre Mauroy 33 minutter. Like før pause fikk Lille et kontroversielt straffespark av dommer Stavrev da Shane Duffy var så vidt borte i Jonathan David. Sistnevnte tok selv straffesparket, men Bain reddet mesterlig med beinet.

Etter pause mistet dessverre Celtic mye av initiativet og det ble ikke bedre da Kristoffer Ajer måtte forlate banen etter 53 minutter med noe som så ut til å være en strekk i lysken. Bitton kom inn til sin første kamp på nesten en måned. Hjemmelaget tok mer over kampen og utlignet etter 67 minutter på et hjørnespark. Nok en gang var det svak markering inne i Celtic straffefelt og målvaktspillet til Bain må det også være lov å stille et spørsmålstegn med. Like etter misbrukte Elyounoussi en stor mulighet for Celtic. Dessverre gikk ham for lenge ballen og da ble vinkelen for vanskelig. Bain kom i fokus igjen etter 75 minutter da han fomlet inn et skudd fra Nanitamo Ikone. Verken Bain eller Vasiils Barkas har imponert for Celtic sålangt denne sesongen og det har blitt sluppet inn altfor mange unødvendige baklengsmål.

På søndag venter Aberdeen i en vanskelig semifinale i den skotske cupen på Hampden. Dette er en kamp som skulle vørt spilt i april, men grunnet Covid-19 er den skotske cupen blitt utsatt. Finalen spilles 20. desember og der vi Celtic gjerne være. Det var imidlertid mye positivt å ta med seg fra gårsdagens kamp og det er viktig å bygge videre på dette fremover.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Frimpong, Duffy, Ajer (Bitton 53), Laxalt; Brown (Soro 82), McGregor; Christie (Rogic 82), Ntcham (Welsh 82), Elyounoussi; Ajeti (Edouard 64) Ikke benyttet: Barkas, Taylor, Turnbull, Henderson, Dembele, Griffiths og Klimala Gult kort: Bain, Laxalt, Ntcham, Elyounoussi og Ajeti Celtics beste: Elyounoussi