Meget godt utgangspunkt!
10.07.2019
Celtic fikk et meget godt utgangspunkt etter en solid gjennomført mot FK Sarajevo i går kveld. Med unntak av det første kvarteret hadde Celtic god kontroll på kampen på en meget regntung gressmatte i Sarajevo. Nykommeren Boli Bolingoli-Mbmbo fikk sin debut som venstreback, mens Kristoffer Ajer ble flyttet fra sin vante plass som midtstopper og spilte høyreback. Sommerens andre nykommer, midtstopperen Christopher Jullien satt på benken. Ryan Christie var på banen før første gang på mange måneder etter sin langvarige skade i ansiktet.

Hjemmelaget var best i begynnelsen av kampen og kunne tatt ledelsen allerede etter ti minutter da Anel Hebibovic ble spilt i gjennom. Alene med en iskald Scott Bain satte den bosniske spissen ballen rett på Celtics målvakt. Celtic tok mer og mer initiativet i kampen, men  likevel var det FK Sarajevo som scoret det første målet. Jozo Simunovic ga et unødvendig hjørnespark i en situasjonen hvor han var totalt upresset. Mirko Oremus utnyttet en fryktelig svak markering inne i Celtics straffefelt etter hjørnesparket og kunne altfor enkelt gi hjemmelaget ledelsen. Baklengsmålet kom mot spillets gang og da viste kampuret i Sarajevo 29 minutter. Seks minutter seinere leverte Mikey Johnston en solid søknad til "årets mål" da han dro seg fri to mann, tverrvendte og satte ballen utakbart i nettet fra 25 meters hold. En fantastisk prestasjon av unggutten!

Johnstons utligning satte enda mer fart i Celtic. James Forrest misbrukte en god mulighet da han ble spilt fra av Odsonne Edouard. Avslutningen var dessverre ikke presist nok. Også Ryan Christie hadde en god mulighet før pause med et godt plassert langskudd. Seks minutter etter hvilen nærmest punkterte Celtic kampen da Edouard doblet ledelsen. Kaptein Scott Brown vant ballen på midtbanen og slo en smart kortpasning til franskmannen. Edouard brukte sin fysikk og teknikk og Celtic var fortjent i ledelsen. Ikke lenge etter hadde Edouard en ny mulighet på en lignende situasjon hvor Brown vant ballen. Celtic kontrollerte kampen fullstendig og seks minutter før slutt innbytter Scott Sinclair inn 3-1 med et "frekt" hælspark. En annen innbytter Lewis Morgan spilte helt på tampen fri Edouard, men FK Sarajevos målvakt reddet.

Den første kampen i en ny sesong er alltid spennende. I går kveld imponerte tidvis Celtic mot et hardarbeidende hjemmelag. Likevel så er det tydelig av Neil Lennons gutter mangler kamptrening, men Celtic skal ha all honnør for en god gjennomført. Tre mål på bortebane i Champions League er meget bra! Ajer var solid som høyreback, Brown dirigerte på midten i kjent stil og fremover så var både Christie og ikke minst Johnston meget gode. Dessverre så måtte sistnevnte forlate banen med en skade. Forhåpentligvis er den ikke altfor alvorlig. Celtic møter franske Stade Rennais til treningskamp på lørdag før returoppgjøret mot FK Sarajevo om en uke.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Ajer, Simunovic, Bitton, Bolingoli-Mbombo (Hayes 56); Brown, McGregor; Forrest (Sinclair 78), Christie, Johnston (Morgan 64); Edouard Ikke benyttet: Gordon; Ralston, Jullien og Griffiths Gult kort: Ajer Tilskuere: ca. 20.000 Celtics beste: Johnston