Celtic Supporters Club in Norway
Misbruk av muligheter
30.10.2021
Etter fire strake seiere i Scottish Premiership, ble det plutselig bråstopp for Celtic med en målløs forestilling hjemme mot Livingston. På to kamper mot Livingston har Celtic nå i høst avgitt hele fem poeng! Det er rett og slett altfor dårlig og nok en gang misbrukte Celtic mange målsjanser. Tydeligvis så sliter fortsatt Celtic med å overliste lag som kommer til Celtuc Park kun for å få med seg et poeng. Ange Postecoglu gjorde tre endringer i forhold til laget som startet mot Hibernian på onsdag og Nir Bitton, Liel Abada og Giorgios Giakoumakis var alle tilbake i startoppstillingen.
 
Celtic hadde 85% ballbesittelse gjennom hele kampen, men maktet ikke å spille seg til spesielt mange målsjanser mot et meget kompakt Livingston-forsvar. Før pause skapte Celtic noen få halvsjanser. Carl Startfelt kom nærme på en "heading" på et presist slått frispark av David Turnbull. Israelittene Bitton og Liel Abada hadde hver sin i tillegg til brukbart skudd av Ralston. 
 
Dessverre for Celtic så fortsatte kampbildet også etter pause. Giakoumakis' brukbare skudd ble blokkert og nærmere kom ikke den greske spissen. Postecoglou satte inn Kyogo Furuhashi og Mikey Johnston med en drøy halvtime igjen å spille uten at det hjalp nevneverdig. Det mest dramatiske skjedde etter ordinær spilletid da Livingstons midtstopper Ayo Obileye klappet til Furuhashi i bakhodet og dommer Bobby Madden viste ham det røde kortet. Celtic fikk også straffespark i den situasjonen og til alles overraskelse var det Giakoumakis som gikk frem til krittmerket. Straffesparket var noe av det svakeste som er blitt tatt på Celtic Park på lenge og gjestenes målvakt Max Stryjek hadde ingen problemer med å redde. Det store spørsmålstegnet var hvorfor det ikke var Josip Juranovic som tok straffen?
 
Straffemissen kan vise seg å bli meget kostbar for Celtic i en meget jevn Scottish Premiership. Som nevnt innledningsvis - slike kamper SKAL Celtic vinne! Nå venter venter returoppgjøret mot Ferencvaros i den ungarske hovedstaden på torsdag før en vanskelig bortekamp mot Dundee på søndag.  
 
 
Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Starfelt (Furuhashi 58), Juranovic; McGregor, Bitton, Turnbull; Abada (Johnston 58), Giakoumakis og Jota (Forrest 81) Ikke benyttet: Bain, Welsh, Monrgomery og McCarthy Gult kort: Ingen Tilskuere: ca 55.000 Celtics beste: Ralston 
 
 
 
 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter