Mye positivt mot Kilmarnock
14.12.2020
Celtic spilte en god kamp mot Kilmarnock i går ettermiddag og fremstod mer slik vi er vant til. Det resulterte i en komfortabel 2-0 seier som burde og kunne vært større. For første gang siden semifinalen i den skotske cupen mot Aberdeen 1. november holdt Celtic nullen bakover. Trioen Conor Hazard, Ismaila Soro og David Turnbull fikk fornyet tillitt etter den gode kampen mot Lyon i Europa League på torsdag. Greg Taylor og Odsonne Edouard var tilbake i startoppstillingen og var de to neste endringene Neil Lennon foretok i forhold til torsdagens kamp.

Christopher Jullien stod bak Celtics første målsjanse med en god "heading" som bortelagets målvakt Danny Rogers fikk slått over egen tverrliggeren. Kampens beste spiller, Turnbull, slo den presise ballen inn i feltet. Celtic-spillerne ropte på straffespark da Taylor ble hindret av Rogers, men dommer Don Robetson gjorde det nok det rette da han valgte å ikke blåse. Midtveis i omgangen kom Edouard nærme med en avslutning like utenfor stolpen til Kilmarnock etter nok et godt fremspill av Turnbull.

Kampen tok seg betraktelig opp etter pause og et godt skudd av Jeremie Frimpong var Celtics første målsjanse. Soro brøt ballbanen på midten og spilte rask gjennom til en fremadstormende Frimpong. Edouard kom også nærme nettkjenning på gode "headinger". Etter 57 minutters spill fikk Celtic endelig hull på byllen med et lavt skudd som skiftet retning og utmanøvrerte Rogers. På den neste målsjansen "headet" Shane Duffy inn Turnbulls presise hjørnespark og Celtic doblet ledelsen. Helt på tampen var innbytter Patryk Klimala ikke langt var fra å øke Celtics ledelse etter et presist innlegg fra Taylor.

Som nevnt innledningsvis var det mye positivt å ta med seg fra gårsdagens kamp. Bevegelsene satt mye bedre og Celtic fremsto som en enhet. Turnbull begynner å bevise hvilket stort talent han er med sin teknikk, overblikk og pasningsfot. Når spillerne i tillegg unngikk personlige feil så ble resultatet til slutt ganske så bra. Neste søndag er Celtic storfavoritt i den skotske cupfinalen mot Hearts. La oss krysse fingrer og tær på at Celtic får en fin treningsuke og stiller 100% skjerpet på Hampden Park.

Celtic (3-5-2): Hazard; Jullien, Duffy, Ajer; Frimpong  (Christie 68), Soro, McGregor, Turnbull (Rogic 81), Taylor (Laxalt 81); Elyopunoussi (Johnston 85) og Edouard (Klimala 68) Ikke benyttet: Barkas, Brown, Griffiths og Ajeti Gult kort: Ingen Celtics beste: Turnbull