Nå ser det vanskelig ut...
02.01.2021
Utgangspunktet for ettermiddagens svært viktige lokaloppgjør var krystallklart - Celtic måtte vinne for å holde liv i drømmen om ti strake skotske  ligamesterskap. Selv etter en meget god gjennomført 1. omgang, måtte Celtic se seg slått 0-1. Hele kampbildet ble endret da Nir Bitton helt unødvendig rev ned Alfredo Morelos på kanten og fikk direkte rødt kort. Frem til dette tidspunktet hadde Celtic god kontroll på kampen. I forkant av kampen ble de 66 supporterne som døde på Ibrox for nøyaktig 50 år siden i dag, hedret med et minutts stillhet. Denne ulykken er kjent som The Ibrox Disaster. Christopher Jullien ble som ventet ikke spilleklar etter kollisjonen med stolpen i onsdagens kamp mot Dundee United og må regne med et skadeopphold på minst tre måneder.

Celtic var aggressive fra første sekund og presset Rangers bakover. Allerede etter to minutter skapte Celtic sin første målsjanse ved Odsonne Edouard. Dessverre var ikke avslutningen fra franskmannen presis nok. Kaptein Callum McGregor overrasket alle ved å skyte med høyrebeinet etter 12 minutter, men ballen gikk like utenfor stolpen til Allan McGregor i Rangers mål. Den desiderte største muligheten hadde Leigh Griffiths midtveis i omgangen. Rangers' målvakt måtte vise seg fra sin aller beste side og fikk slått ballen i stolpen og ut. Celtic dominerte 1. omgang såpass mye og burde så avgjort ha gått til pause med ledelse.

Edouard stod bak Celtics første målsjanse etter 58 minutter. Avslutningen var nok en gang ikke presis nok og Rangers' forsvar fikk ryddet opp. Etter 62 minutter ble rammebetingelsene i kampen brått snudd på hodet da Bitton rev ned Morelos på kanten. Dommer Bobby Madden var i ikke tvil og protestene var heller ikke de største fra Celtic. Uansett var det en total unødvendig og klønete handling av Bitton. Lennon valgte å ta ut Griffiths og sette inn Shane Duffy i midtforsvaret. Syv minutter etter utvisningen ble Celtic ydmyket igjen da McGregor var så uheldig å "heade" ballen i eget nett. Resten av kampen hadde hjemmelaget full kontroll og Celtic skapte kun en målsjanse. Den kom etter 73 minutter på et godt skudd av innbytter Mohamed Elyounoussi.

Dette ser nå ikke lovende ut for Celtic. Med seieren økte Rangers sin ledelse til 19 poeng. Riktignok fortsatt med tre flere kamper spilt. Seieren til Rangers var ikke fortjent,  men slik er det ikke alltid fotball.  Celtic hadde mer enn nok av målsjanser til å vinne denne kampen og skal ha ros for en meget godt gjennomført 1. omgang.

Celtic (4-4-2): Barkas; Frimpong, Bitton, Ajer, Laxalt; Soro (Brown 72), Christie (Elhamed 72), Turnbull (Elyounoussi 65), McGregor (Rogic 84); Edouard og Griffiths (Duffy 65). Ikke benyttet: Hazard, Taylor, Ntcham og Ajeti Rødt kort: Bitton Gult kort: Soro, Duffy og McGregor Celtics beste: Ajer