Celtic Supporters Club in Norway
Neil Lennon slutter med umiddelbar virkning
24.02.2021
I morges offentliggjorde Celtic at Neil Lennon har sagt opp sin stilling og slutter med umiddelbar virkning. Dette kom ikke som noen overraskelse og har ligget i kortene en god stund. Sesongen 2020/21 har vært blytung for Celtic og Lennon. På søndag tapte Celtic sin fjerde kamp i Scottish Premiership og ligger i skrivende stund hele 18 poeng bak Rangers på tabellen. Det er mange synspunkter og forklaringer på hvorfor det har gått som det har gått med klubben, men det er liten tvil om at Lennon ikke har maktet å videreutvikle laget. Likevel har det vært en del tilfeldige og negative hendelser rundt klubben som har gitt Lennon vanskelige arbeidsforhold. 
 
Første indikasjon på at noe ikke stemte for Celtic var da klubben tapte 1-2 i siste kvalifiseringsrunde i Champions League mot ungarske Ferencvaros 26. august. Seinere har det blitt to tap i ligaen mot erkerival Rangers, fire tap på seks kamper i gruppespillet i Europa League, utslått av Ross County i ligacupen og to tap i ligaen i 2021 mot henholdsvis St Mirren og Ross County. 
 
Lennon overtok som Celtics "manager" etter at Brendan Rodgers trakk seg for nøyaktig to år siden og gikk til Leicester City. Dette var Lennons andre periode som klubbens "manager". Lennon fikk muligheten etter at Tony Mowbray fikk sparken i mars 2010 og han satt til han trakk seg etter 2013/14-sesongen. I sin andre periode var Lennon "manager" i 110 kamper. Av disse ble 77 vunnet, 17 endte uavgjort og det bokført 16 tap. Av de 16 tapene totalt kom ti av dem i løpet av inneværende sesong. 
 
Under Lennons andre regjeringstid vant han fem titler med Celtic -  to i ligaen, to i den skotske cupen og en i ligacupen. Lennon var treneren som avsluttet Celtics unike prestasjon med "quadruple triple" ved å slå Hearts i finalen i den skotske cupen i desember 2020. Han er en "Celtic man" av hele sitt hjerte og har lagt ned en enorm innsats først som spiller og deretter som "manager".
 
Assisten John Kennedy overtar ansvaret for laget inntil en ny "manager" er på plass. Spekulasjonene på hvem som vil erstatte Lennon i sjefsstolen på Celtic Park er allerede i gang. Navn som Eddie Howe, Frank Lampard, Rafael Benitez, Roberto Martinez og Steve Clarke er allerede nevnt. Ledelsen i klubben vil nok bruke tid på å få rett på plass og den nye daglig lederen Dominic McKay vil nok også ha et ord eller to med i laget.
 
Takk for innsatsen Neil Lennon! 
 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter