Noe av det dårligste på lenge...
06.11.2020
Gårsdagens kamp i Europa League mot Sparta Praha er noe av det dårligste Celtic har levert på lenge! Motstanderen fra Tsjekkia manglet flere nøkkelspillere og led også at at deres hjemlige serie for øyeblikket er stoppet. Etter en god omgang borte mot Lille i Europa League og en solid 2-0 ledelse i semifinalen i den skotske cupen på søndag, var det mange som trodde at Celtic var "på gang" igjen. Gårsdagens miserable affære mot mot Sparta Praha var et enormt skritt tilbake for Celtic med mange balltap på midtbanen, svakt forsvarsspill og nærmest ingen fremdrift offensivt. For første gang på 30 år tapte Celtic tre hjemmekamper på rad!

Celtic startet startet kampen best og skapte et par halvsjanser innledningsvis som Elyounoussi og Edouard stod bak. Etterhvert tok bortelaget mer og mer over kampen. I det 23. minutt traff Daniel Moberg Karlssons skudd tverrliggeren og like etter måtte Scott Bain i aksjon ved å slå et skudd fra samme mann over tverrliggeren. Lukas Julis testet også Bain før han satte ballen i nettet etter svakt forsvarsspill av Celtic. Hjemmelagets største målsjanse kom etter 37 minutter ved Elyounoussi. Nordmannen mottok et perfekt slått innlegg fra Ryan Christie og var uheldig som ikke maktet å sette den i nettet. Et minutt før pause utnyttet Sparta Praha et balltap av Celtic på midtbanen, svenske Moberg-Karlsson satte fart, rundet Nir Bitton og lagt inn i feltet til en umarkert Julis. Dermed stod det 2-0 til bortelaget halvveis.

Neil Lennon & co øynet et lite håp da innbytter Leigh Griffiths reduserte til 1-2 midtveis i 2. omgang. Spissen brukte kun fem minutter til å markere seg. Istedenfor så slapp dessverre Celtic Spart Praha inn i kampen og Julis fullførte sitt "hat-trick" i det 7. minutt. Målet kom nok en gang etter svakt forsvarsspill av Celtic. På dette tidspunktet hadde Sparta Praha allerede hatt et skudd i stanga. Celtic presset på og skapte en halvsjanse ved Edouard. På overtid utnyttet Sparta Praha nok en gang et balltap på midtbanen av Celtic og kontret inn 4-1.

Sparta Praha skal ha ros for å være effektive. Tre av fire mål kom etter at Celtic mistet ballen på midtbanen og det var direkte i sine kontringer. Celtic må ta seg kraftig sammen når de reisen den lille avstanden til Motherwell på søndag. Nøkkelspillere som Scott Brown, Shane Duffy og Bitton var langt under pari og på topp virket Edouard fullstendig uinspirert! Den kampen MÅ vinnes for å holde liv i drømmen om et nytt ligamesterskap - og det er tross det viktigste denne sesongen.

Celtic (4-2-3-1): Bain; Frimpong, Duffy, Bitton, Laxalt (Ntcham 80); Brown (Elhamed 60), McGregor; Christie, Rogic, Elyounoussi (Griffiths 60); Edouard (Ajeti 80) Ikke benyttet: Barkas, Welsh, Taylor, Soro, Turnbull, Henderson og Klimala Gult kort: Christie Celtics beste: Ingen