Nok en solid kamp av Celtic
19.08.2021
Celtic leverte i går kveld nok en solid kamp og vant 2-0 over nederlandske AZ Alkmaar i "play-off" til gruppespillet i Europa League. Det blir stadig mer tydelig at Ange Postecoglou har fått satt sitt stempel på laget. Gårsdagens seier var den femte på rad for Postecoglous menn. Ryan Christie var fortsatt skadet så James Forrest ble flyttet over på venstrekanten, mens Liel Abada var tilbake i startoppstillingen mot motsatt kant. Odsonne Edouard startet på benken og Kyogo Furuhashi hadde rollen som midtspiss.

Kampen startet ganske jevnt og AZ Alkmaar var utvilsomt det beste laget Celtic har møtt i Europa så langt denne sesongen. Etter 12 minutters spill stod det 1-0 da Furuhashi satte foten på Tom Rogics presise innlegg. Dette var Celtic eneste reelle målsjanse i kampen og meget hyggelig at laget maktet å ta vare på den. Gjestene fra Nederland hadde også sine muligheter, men forsvaret med Anthony Ralston og Stephen Welsh i spissen ryddet opp i det som kom.

Joe Hart viste sin klasse og rutine med et par glimrende redninger i begynnelsen av 2. omgang. Den tidligere engelske landslagsmålvakten har vært meget god sin han kom til klubben og har den naturlige autoriteten som Vasilis Barkas fullstendig har manglet.  Likevel var det ikke ufortjent at Celtic doblet ledelsen etter 61 minutter på et noe heldig mål av Forrest. Ballen gikk via en av AZ Alkmaars midtstoppere, skiftet retning og utmanøvrerte målvakten. Celtic satset videre offensivt og fem minutter før slutt burde det ha stått 3-0 da innbytterne Edouard og Adam Montgomery fikk sine forsøk blokkert.

Det var mange gode spillere på banen i går kveld, men spesielt Ralston og Rogic må fremheves. Førstnevnte spiller med hjertet utenfor drakta og Rogic har ikke vært så god på minst fem sesonger. Celtic står nå foran en meget spennende 10-dagers periode med ligaoppgjøret på lørdag mot St Mirren som første kamp. Deretter er det returoppgjør i Alkmaar neste torsdag før sesongen første Glasgow-derby spilles på Ibrox søndag 29. august. I tillegg er fortsatt overgangsvinduet åpent og det er ventet at Celtic vil sikre seg minst tre spillere til før dette stenges.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Startfelt, Welsh, Taylor; Turnbull (Soro 88), McGregor, Rogic (McCarthy 75); Abada (Edouard 88), Furuhashi (Montgomery 74) og Forrest Ikke benyttet: Barkas, Bain, Bitton, Urhoghide, Shaw, Robertson og Ajeti Gult kort: Ralston og McCarthy Tilskuere: ca 55.000 Celtics beste: Rogic