Nok en sterk borteseier!
06.02.2020
Celtic tok nok en sterk bortesier i Scottish Premiership med 4-0 over Motherwell i går kveld. Det er tydelig at vinterpausen og treningsleiren i Dubai har vært positiv for Celtic. Gårsdagens trepoenger var den femte på rad i ligaen. Odsonne Edouard scoret igjen i går kveld og står nå bokført med totalt 20 fulltreffere i ligaen hvorav syv på de siste fem kampene. Neil Lennon gjorde kun et bytte i forhold til laget som startet mot Hamilton på søndag da Jozo Simunovic var tilbake etter en liten skade.

Det var hjemmelaget Motherwell som stod for de første målsjansene i kampen. Kristoffer Ajer hadde en svak involvering og Motherwells Rolando Aarons fikk lov til å slå et innlegg. Heldigvis for Celtic var ikke skuddfoten til hjemmelagets angripere godt nok innstilt. Mot spillets gang og på sitt første gode angrep tok Celtic etter åtte minutters spill. Callum McGregor og Edouard spilte vegg og til slutt var sistnevnte alene med hjemmelagets målvakt Mark Gillespie. Først satte Edouard ballen rett på en utrustende Gillespie, men på returen var det ikke noen tvil og Celtic ledet 1-0.

Etter scoringen til Celtic bølget kampen frem og tilbake. Motherwell var farlige på kontringer hvor spesielt Aarons skapte mye trøbbel for Celtic på sin høyrekant. Aarons var forøvrig debutant for Motherwell og er leid inn fra Newcastle ut inneværende sesong. Celtic hadde også sine muligheter og Leigh Griffiths burde ha doblet ledelsen etter en halvtimes spill. Likevel var det Motherwell som skapte mest det siste kvarteret og hadde to store målsjanser. Først et skudd fra Aarons som gikk like utenfor stolpen til Celtic før samme mann virkelig satte Fraser Forster på prøve. Heldigvis var den storvokste målvakten med på notene og fikk en hånd på ballen. Celtic var heldige som ledet 1-0 til pause.

Som i de fleste tidligere kampene i 2020, spilte Celtic bedre etter pause. Hjemmelaget hadde yppet seg i de første 45 minuttene, med etter hvilen var Celtic ganske overlegne. Det skulle også vise seg å gi utslag i tellende resultatet med tre fantastisk flotte mål. Etter 51 minutter satte Griffiths inn Celtic andre mål for kvelden etter et strålende forarbeid av McGregor. Innlegget var prefekt slått og Griffiths viste nok en gang hvilken måltyv han er. Etter en times spill var Griffiths uheldig da "headingen" hans traff tverrliggeren. Ved denne anledningen var det Edouard som slo innlegget. Like etter misset Olivier Ntcham en god målsjanse etter at han ble spilt i gjennom av sin landsmann.

McGregor la på til 3-0 etter 75 minutter da han satte innlegget til James Forrest i nettet på "volley". Dette var nok kampens beste angrep av Celtic og helt fortjent etter det gode spillet i 2. omgang. Fem minutter seinere fastsatte Edouard sluttresultatet til 4-0 på et frispark. Nok en gang var høyrefoten til franskmannen følsom da han elegant vippet ballen over muren og inn i sitt venstre hjørne. Edouard med sine to nettkjenninger må trekkes frem, med Celtics bestemann i går kveld var likevel McGregor som jobbet utrettelig på midtbanen og var involvert i det meste offensivt.

Celtic (3-5-2): Forster; Simunovic, Jullien, Ajer; Forrest, Brown, Ntcham (Rogic 86), McGregor, Taylor; Griffiths (Christie 70) og Edouard (Klimala 84) Ikke benyttet: Bain, Welsh, Bolingoli og Elyounoussi Gult kort: Ingen Tilskuere: 8.534 Celtics beste: McGregor