Nok en strålende kamp av Celtic!
13.02.2020
Med bunnsolide 5-0 over Hearts i går kveld, vant Celtic sin åttende strake seier i 2020. Seks av dem har kommet i Scottish Premiership, men på Celtic Park i går kveld virket det som om publikum var mer fornøyd med at Rangers tapte 1-2 mot Klimarnock. Dette betyr at Celtic nå topper tabellen med ti poeng foran erkerivalen med en kamp mer spilt. Neil Lennon valgte å gå tilbake til 3-5-2 formasjonen som han har benyttet  i alle ligakampene så langt i 2020. I forhold til laget som startet i den skotske cupen mot Clyde på søndag var det totalt fem endringer og Celtic mønstret sitt beste mannskap.

Kampen var ikke gammel før Leigh Griffiths hadde to målsjanser. En av dem dem var stor og kom da spissmakker Odsonne Edouard spilte fri Griffiths. Dessverre gikk skuddet hans like over tverrliggeren til Hearts. Celtic fortsatte å angripe og begge kantspillerne (James Forrest og Greg Taylor) bidro mye til å skape målsjanser. Gjestene fra hovedstaden hadde kun en brukbar målsjanse i omgangen og den kom midtveis i 1.omgang på et frispark. Etter 30 minutters spill fikk endelig Celtic uttelling ved Olivier Ntcham. Hearts´målvakt Joel Pereira reddet først et skudd fra Edouard og Ntcham var påpasselig fremme og satte returen i mål.

Det tok bare par et minutter etter hvilen før Celtic doblet ledelsen ved Christopher Jullien. Nok en gang raget den franske midtstopperen høyest i lufta på et presist slått hjørnespark fra Griffiths. På Celtics neste hjørnespark kun minuttet seinere satte Jozo Simunovic ballen i stolpen. Også denne gangen vant Jullien i lufta før ballen dett ned i beina på hans bosniske kollega i forsvaret. Celtic var virkelig "på hugget" nå og Callum McGregor økte ledelsen til 3-0 etter 53 minutter. Målet kom på en kontring hvor Taylor var nest sist på ballen. Fraser Forster hadde bortimot vært arbeidsledig frem til litt over midtveis i 2. omgang hvor han igjen fikk vise seg frem med en reaksjonsredning.

På motsatt banehalvdel ble Pereira testet da Forrest fyrte av et godt langskudd. Etter 66 minutter satte innbytter Ryan Christie inn Celtics fjerde mål på nok en god kontring og Taylor fikk sin andre "assist" for kvelden. I 2020 har Edouard scoret to flotte mål på frispark og han var ikke så langt unna i går kveld heller, men ballen var ørlite grann for høy og traff nettaket. Ti minutter før slutt fastsatte Simunovic sluttresultatet til 5-0 på en god "heading" på Christies hjørnespark. Hearts avsluttet med ti spillere da Marcel Langer fikk sitt andre gule kort etter en stygg og total unødvendig takling av Scott Brown.

På en kveld hvor Edouard for en gangs skyld ikke kom på scoringslista, var det hyggelig at Celtic har andre spillere som også vet hvor målet står. Hele fem forskjellige målscorere i går kveld og spesielt etter pause var Celtic gode. Seks strake seiere i Scottish Premiership med 22-2 i målforskjell lar absolutt høre i fra seg! På søndag venter en vanskelig bortekamp i Aberdeen før turen går til den danske hovedstaden og spill mot FC København i Europa League torsdag 20. februar.

Celtic (3-5-2): Forster; Simunovic, Jullien, Ajer; Forrest (Elyounoussi 71), Brown, Ntcham (Rogic 78), McGregor, Taylor; Griffiths (Christie 64) og Edouard Ikke benyttet: Bain, Bauer, Hayes og Bayo Gult kort: Simunovic Tilskuere: 57.431 Celtics beste: McGregor