Ny solid kamp av Celtic
07.02.2021
Selv om det holdt på å glippe helt på tampen, leverte Celtic en ny solid kamp i går ettermiddag. Grunnet en skade på Ryan Christe var Neil Lennon tvunget til å foreta en endring i forhold til laget som startet mot Kilmarnock på onsdag. Tom Rogic fikk muligheten fra start. Det var også den eneste forandringen Lennon gjorde. Albian Ajeti fikk ny tillitt på topp i forhold til Leigh Griffiths. Sveitseren kom i fokus etter kampen mot Kilmarnock og ble idømt to kampers karantene av det skotske fotballforbundet for filming i forbindelse med straffesparket Celtic fikk. Klubben har valgt å appellere og dermed fikk Ajeti muligheten til å spille gårsdagens kamp. Siste ord er ikke sagt i denne saken.

Celtic fikk den best mulige starten da Steven Welsh "headet" laget i ledelsen allerede to minutters spill. Målet kom på et godt slått hjørnespark av David Turnbull. Dette var ungguttens første nettkjenning for Celtic. Like etter var Odsonne Edouard svært nærme med å doble ledelsen da han "headet" Greg Taylors innlegg kun noen få centimetere  utenfor stolpen til Motherwells målvakt Liam Kelly. I tillegg hadde Turnbull et godt langskudd innledningsvis. Med litt flaks kunne Celtic ha ledet 3-0 før det var spilt ti minutter i gårsdagens kamp!

Bortelaget Motherwell hadde lite å stille opp med før pause, men ropte på straffespark da Kristoffer Ajer felte Chris Long. Dommer Nick Walsh gjorde nok det korrekte ved å ikke blåse.  Fem minutter etter pause fikk endelig Celtic uttelling da Edouard doblet ledelsen. Det var et meget angrep i forkant av målet hvor Taylor og Callum McGregor var involvert. Dessverre klarte ikke Celtic å opprettholde trykket resten av kampen selv med et solid overtak i ballbestiitelse. Turnbull hadde nok et godt langskudd mot sin gamle lagkamerater. På motsatt banehalvdel vartet Scott Bain opp med en god beinparade og fikk avverget et skudd fra Devante Cole.

Etter 66 minutter reduserte gjestene på et skudd av Alan Campbell. Det må være lov til å stille et spørsmålstegn ved Bains rekkevidde ved den anledningen. Skuddet fra Campbell fikk en dupp på slutten, men det var rett på målvaklt og Bain burde ha avverget. Rogic testet målvakt Kelly med et godt skudd. Nærmere kom ikke Celtic og på overtid reddet innbytter Diego Laxalt på streken. Nok en gang en svak inngripen av Bain. Det hadde imidlertid vært et ran om Motherwell hadde fått med seg et poeng hjem i går ettermiddag.

Innbytter Griffiths spilte i går sin kamp nr. 250 for Celtic og allerede på onsdag skal klubben i aksjon igjen i en utsatt kamp borte mot St Mirren. Slik Scottish Premiership har utviklet seg i den vanskelige 2020/21-sesongen må Celtic kun satse på å avslutte med stil. Hva med å gå ubeseiret gjennom resten av kampene?

Celtic (4-4-2): Bain; Kenny, Ajer, Welsh, Taylor (Laxalt 70); Brown (Soro 70), McGregor, Rogic, Turnbull (Elyounoussi 80); Ajeti (Griffiths 67)og Edouard Ikke benyttet: Barkas, Duffy, Johnston, Henderson og Klimala Gult kort: Ingen Celtics beste: Welsh