Overtidsdrama i Perth
08.10.2022
Det ble en meget dramatisk avslutning på ettermiddagens kamp mot St Johnstone i Perth. Celtic ledet 1-0 etter et selvmål av Andrew Considine like før pause, men to mål på overtid (et til hvert av lagene) gjorde at Celtic kunne reise hjem med tre meget verdifulle poeng. Cameron Carter-Vickers var tilbake i midtforsvaret etter å misset de tre siste kampene. Han var også dagens kaptein i Callum McGregors fravær. Greg Taylor var også skadet slik at Alexandro Bernabei fikk muligheten på venstreback. Postecoglou valgte å endre formasjon til 4-2-3-1 hvor Reo Hatate og Matt O'Riley utgjorde den sentrale duoen på midten. Totalt var seks endringer i forhold til laget som startet mot RB Leipzig på onsdag.

Celtic tok tak i kampen fra start og dominerte 1. omgang fullstendig med hele 82% ballinnehav. Dessverre så var ikke uttellingen foran målet til Remi Matthews like god og det var flatterende at det kun stod 1-0 til pause. Haksabanovic stod bak mye av Celtics offensive spill i en omgang hvor Jota var meget usynlig. Både O'Riley og Giorgos Giakoumakis hadde sine muligheter. Nærmest uttelling kom Liel Abada, men helt ubegripelig greide han å sette ballen over et nærmest tomt mål. Det var ikke før tre minutter før hvilen at Celtic fikk sitt ledermål. Det kom etter at Haksabanovic sendte ballen knallhardt inn i St Johnstones straffefelt og Considine var så uheldig å sette ballen i eget nett.

Kampen jevnet seg ut etter pause selv om Celtic åpnet best. Innbytter Daizen Maeda misset en stor mulighet allerede etter noen få minutter i 2. omgang. Nærmest nettkjenning kom Abada med en god avslutning. Mot spillets kom vertene til sin første store målsjanse ved innbytter Stevie May. Veteranspissen tvang Joe Hart til en reaksjonsredning av ypperste klasse. I de første 68 minuttene hadde Celtics målvakt vært fullstendig arbeidsløs. St Johnstone fikk ny inspirasjon og avsluttet kamp meget godt. Tre minutter på overtid fikk de lønn for strevet Alex Mitchell var først på ballen etter et presist slått frispark. Celtic viste stor vinnervilje og fem minutter på overtid satte Giakoumakis inn 2-1 fra kloss hold. Innlegget kom fra Bernabei etter en kontring.

Det er svært viktig å vinne slike kamper som Celtic gjorde i Perth i dag. Klubben er inne i en svært hektisk periode har har nøkkelspillere som Carl Starfelt, Taylor og McGregor ute med skader. Allerede på tirsdag er det ny kamp da RB Leipzig er motstander i Champions League denne gang i Glasgow.

Celtic (4-2-3-1): Hart; Ralston, Welsh, Carter-Vickers, Bernabei; Haksabanovic (McCarthy 82), Hatate (Mooy 68); Abada (Forrest 68), Haksabanovic (McCarthy 82), Jota (Maeda 45); Giakoumakis Ikke benyttet: Siegrist, Bain, Juranovic og Kyogo Gult kort: Carter-Vickers, Welsh og Giakoumakis Tilskuere: 7.093 Celtics beste: Haksabanovic