Personlige feil avgjorde
01.10.2021
Gårsdagens kamp i Europa League viste med all tydelig at det er stor nivåforskjell på Scottish Premiership og Bundesliga. Mot et såpass godt lag som Bayer Leverkusen blir man hardt straffet for personlige feil og det var nettopp dette som skjedde på Celtic Park i går kveld. Bayer Leverkusen har åpnet sesongen meget godt i Bundesliga og har kun Bayern München foran seg på tabellen. I går kveld var kaptein Callum McGregor og toppscorer Kyogo Furuhashi tilbake etter nærmere en måned ute med skader og Ange Postecoglou kunne stille med sitt antatt beste mannskap.

Allerede etter under et minutts spill holdt Celtic på å rote det til for selv selv. McGregor tapte en duell og plutselig var gjestene i overtall foran målet til Joe Hart. Det nye stjerneskuddet i tysk fotball, 18-årige Florian Wirtz, fyrte av et skudd som Hart måtte gi en retur på. Lucas Alario var påpasselig fremme og satte ballen i nettet, men ble korrekt avblåst for "offside" av den gode italienske dommeren Marco Di Bello. Furuhashi var like etter meget nærme å gi Celtic ledelsen da han "snappet opp" et litt for løst tilbakespill til egen målvakt. Dessverre for Celtic ble japaneren tacklet i aller siste sekund og bortelaget slapp med skrekken. Celtic hadde sin beste periode i begynnelsen av 1. omgang og produserte flere gode målsjanser. Nærmest uttelling kom Tom Rogic, Furuhashi og Carl Starfelt. Sistnevnte viste teg på god teknikk da han tverrvendte og skjøt like utenfor målet til Bayer Leverkusen.

Mot spillets gang var det gjestene som ledelse etter 24 minutters spill. David Turnbull klønet det til og mistet ballen helt utilgivelig inne i eget straffefelt og Piero Hincapie kunne altfor enkelt sette ballen bak Hart. Snaue ti minutter seinere doblet Bayer Leverkusen ledelsen ved Wirtz etter at Celtic mistet på midtbanen og fikk en kontring i mot. Gjestene fra Tyskland skal ha ros for å være meget effektive og tok vare på sjansene de skapte. Det var tydelig at Celtic ville revansjere seg og i begynnelsen av 2. omgang skapte laget flere gode muligheter. Furuhashi testet gjestenes meget solide målvakt Lukas Hradecky med et godt skudd. Deretter var det Adam Montgomerys tur før Liel Abada misbrukte den største muligheten da han satte ballen over tverrliggeren fra kloss hold.

Bayer Leverkusen punkterte kampen da de gikk opp til 3-0 etter 57 minutter. Tidligere Celtic-spiller, Jeremie Frimpong, skjøt fra skrått hold, Hart ga en retur og og Cameron Carter-Vickers kastet seg ned og blokkerte skuddet fra Paulinho. Ved første øyekast så det ut som ballen traff skulderen, men reprisen viste tydelig at dommeren gjorde det korrekte ved å blåse for straffespark. Celtic maktet aldri å komme tilbake i kampen etter denne kalddusjen. Selv om Postecoglou gjorde totalt fire bytter på slutten hjalp det ikke. Den greske spissen Giorgios Giakoumakis var en av dem og fikk sin debut for Celtic. Fire minutter på overtid fastsatte Bayer Leverkusen sluttresultatet til 0-4 på en kontring etter at Celtic nok en gang altfor enkelt mistet ballen i midtbaneleddet.

Dette var Celtics første kamp i Europa uten scorinng siden 0-2 tapet mot rumenske CFR Cluj i desember 2019. På søndag møter Aberdeen i en vanskelig bortekamp i Scottish Premier før det er klart høstens andre landslagshelg. Postecoglous menn er inne i en svak periode, men med McGregor og Furuhashi tilbake ser det lysere ut.

Celtic (4-2-3-1): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Montgomery; McGregor (McCarthy 66), Turnbull (Giakoumakis 74), Abada, Rogic (Bitton 66), Jota; Furuhashi (Ajeti 74) Ikke benyttet: Barkas, Bain, Welsh, Scales, Urhoghide, Shaw og Soro Gult kort: Carter-Vickers og Rogic Tilskuere: ca. 55.000 Celtic beste: Montgomery