Revansje mot Livingston!
23.11.2019
Livingston er den eneste skotske klubben som har slått Celtic denne sesongen. Det skjedde i begynnelsen av oktober da Celtic tapte 0-2 i Livingston. I ettermiddagens kamp var det tid for revansje og  Celtic stoppet ikke før det stod 4-0 på resultattavla. Etter spill og målsjanser kunne og burde seieren ha vært langt større. Siden tapet for Livingston i oktober, har Celtic har nå fem strake seiere i Scottish Premiership med imponerende 18-0 i målforskjell!

Den første til å teste Matija Sarkic i Livingstons mål var Jeremie Frimpong. Dessverre var ikke avslutningen like god som forarbeidet da unggutten driblet seg gjennom Livingstons forsvar. Etter 19 minutter fikk Celtic sitt først mål ved Odsonne Edouard. Franskmannen ble elegant spilt fri av Tom Rogic og bommet ikke alene med Sarkic. Overblikket til Rogic i den situasjonen var det virkelig klasse over! Edouard misbrukte en brukbar målsjanse etter en halvtime da James Forrest spilte ham fri, men spissen kom for nærme Sarkic og satte ballen rett på ham. Frimpong imponerte noen minutter seinere da han nok en gang driblet seg gjennom hele Livingstons forsvar og sendte ballen til Rogic som dessverre satte den over tverrliggeren.

Jonny Hayes måtte forlate banen med en skulderskade etter kun fem minutter av 2. omgang og ble erstattet av Greg Taylor. Det tok ikke mange minutter før sistnevnte satte et innlegg fra Forrest i stolpen. Tolv minutter ut i 2. omgang doblet Scott Brown Celtics ledelse på et skudd som gikk via en Livingston-forsvarer og skiftet retning. Like etter var banens beste spiller, Frimpong, på farten igjen og spilte fri Edouard som dessverre var noen hundredeler for seint ute. Forrest økte Celtics ledelse til 3-0 midtveis i omgangen etter at Frimpong først skjøt rett på Sarkic. Høyrevingen var påpasselig frempå og satte returen enkelt i mål. Like etter gjorde Leigh Griffiths "comeback" da han erstattet Edouard til øredøvende jubel på Celtic Park. Griffiths hadde en god avslutning like etter ham entret banen. Livingstons målvakt reddet mesterlig et skudd fra Ryan Christie på tampen av kampen, men kunne gjøre lite da Forrest fastsatte sluttresultatet til 4-0 på overtid.

Nå venter Rennes i Europa League på torsdag for Celtic før en vanskelig bortekamp mot Ross County søndag 1. desember. Kubben har et tett program med ti kamper på en drøy måned før vinterpausen i januar. Det er viktig at Neil Lennon & co makter å holde nivået oppe siden det er så jevnt i toppen av tabellen i Scottish Premiership. Nok en gang må Frimpong nevnes - det utrolig å tenke på at nederlenderen er kun 18 år og at Manchester City kunne slippe et så stort talent i sommer!

Celtic (4-2-3-1): Forster; Frimpong, Jullien, Ajer, Hayes (Taylor 50); Brown, McGregor; Forrest, Rogic (Ntcham 75), Christie; Edouard (Griffiths 68) Ikke benyttet: Gordon, Bauer, Bitton og Morgan Gult kort: Brown Tilskuere: 58.247 Celtics beste: Frimpong