Celtic Supporters Club in Norway
Rogic og Bitton forlater Celtic
13.05.2022
Celtic offentliggjorde i dag at både Tom Rogic og Nir Bitton forlater klubben etter sesongen 2021/22. Det er to veteraner som nå velger å fortsette karrieren sin utenfor Celtic. I skrivende stund er det uklart hvilke klubber duoen nå skal spille for.
 
Rogic kom til Celtic i januar 2013 fra den australske klubben Central Coast Mariners. Han sleit med å spille seg inn på Celtic i begynnelsen og ble i januar 2014 leid ut til Melbourne Victory. I Australia pådro han seg en alvorlig kneskade og det var først i sesongen 2015/16 han fikk sitt gjennombrudd i Celtic. Da spilte ham 39 kamper (hvorav 26 fra start) og scoret 10 mål. Rogic fulgte opp med nok en god sesong i 2016/17 og endte da opp med 12 mål. Seinere har han slitt med å opprettholde dette nivået, men han har fått et oppsving etter at Ange Postecoglou kom til klubben. De to er gamle kjente da Postecoglou var Rogics trener på det australske landslaget. På sitt beste var Rogic en meget god spiller for Celtic med teknikk, overblikk og pasningskvalitet som sine best egenskaper. Han mangler mye på tempo og har holdt vært en del plaget med skader.
 
Bitton kom til Celtic kun noen måneder seinere enn Rogic. I august 2013 signerte fra den israelske klubben Ashdod. Som spillertyper var Bitton og Rogic meget forskjellige. Førstnevnte var en defensiv midtbanespiller som også kunne spille midtstopper. Teknisk sett var også Bitton meget god, men også han manglet en del på tempo. Bitton fikk sitt gjennombrudd i sesongen 2014/15 da han spilte 43 kamper (hvorav 35 fra start) og scoret to mål. Sesongen etter (2015/16) noterte israelitten seg for åtte nettkjenninger og det er et antall han ikke har vært i nærheten av siden. Han pådro seg en alvorlig kneskade i begynnelsen av 2018 og var ute av fotballen i nesten ett år. De siste sesongene har Bitton i noen kamper vært klubbens kaptein og har han vist lederegenskaper. 
 
Begge spillerne har over 250 kamper for Celtic og har stått for mye av kontinuiteten de siste sesongene sammen med tidligere kaptein Scott Brown, James Forrest og Callum McGregor. Det kom overraskende på mange at Rogic og Bitton forlater Celtic, men det var spillernes eget ønske og avgjørelsen skal visst ha vært tatt for en stund siden. 
 
Takk for innsatsen og lykke til videre, Tom Rogic og Nir Bitton! 
 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter