Celtic Supporters Club in Norway
Scott Brown forlater Celtic etter sesongen
25.03.2021
Scott Brown forlater Celtic etter sesongen 2020/21. Celtics kaptein har signert en såkalt pre-kontrakt med Aberdeen. Brown som fyller 36 år 25. juni skal være spillende trener for Aberdeen de neste to sesongene under ledelse av klubbens nye manager Stephen Glass. For noen dager siden overtok Glass etter Derek McInnes og ryktene begynte å gå at han ville ha med seg sin tidligere lagkamerat i Hibernian.
 
Allerede 13 år gammel ble Brown oppdaget av Hibernians talentspeider John Park (som også har jobbet  for Celtic). Han fikk sin debut 17 år gammel da han kom inn som innbytter mot Aberdeen 3. mai 2003. Brown var en del av Hibernians "gyldne årgang" sammen med Kevin Thomson, Garry O'Connor, Derek Riordan, Steven Whittaker og Steven Fletcher og han utviklet seg til å bli en av de beste midtbanespillerne i Skottland. I juni 2007 signerte ham for Celtic i en overgang verdt £ 4,4 millioner og det er fortsatt den høyeste overgangssummen mellom to skotske klubber.
 
Brown ble en umiddelbar suksess i Celtic under daværende manager Gordon Strachan. Han var en lederskikkelse på og utenfor banen. I sin andre sesong i klubben (2008/09) ble han kåret til "årets spiller" av sine kollegaer i den skotske spillerforeningen. Da Neil Lennon overtok som Celtic manager i mars 2010 etter Tony Mowbray ble Brown klubbens kaptein og det har han vært siden. Brown har vært en av de viktigste spillerne i Celtic de siste 15 årene og har gått foran med et stort eksempel. Han har alltid gitt 100%, har spilt med hjertet utenfor trøya og en fenomenal kaptein.
 
Målt i antall titler er Brown en av de mestvinnende spillerne i skotsk fotball. Han står bokført med 10 skotske ligamesterskap og seks triumfer i både den skotske cupen og ligacupen. i sesongen 2017/18 ble han nok en gang kåret til "årets spiller" både av sine kollegaer i den skotske spillerforeningen og av de skotske sportsjournalistene. Mot St Johnstone 6. desember spilte Brown sin kamp nr. 600 for Celtic. Det er kun seks spillere med flere kamper enn ham for klubben og det er ikke hvilke som helst navn: Billy McNeill, Paul McStay, Roy Aitken, Danny McGrain, Pat Bonner og Alec McNair. Brown har også 55 landskamper for Skottland mellom 2005 og 2017. 
 
Takk for innsatsen "Broony" og lykke til videre i Aberdeen!    


 
 
 
 
 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter