Seier i årets siste kamp
27.12.2021
Celtic vant oppskriftsmessig 3-1 borte mot bunnlaget St Johnstone i går ettermiddag. Grunnet fremskyndingen av vinterpausen ble oppgjøret i Perth årets siste kamp for Celtic. Ikke mindre enn fem endringer ble gjort i forhold til laget som startet mot St Mirren på onsdag. Den største overraskelsen var at Vasilis Barkas voktet målet. Callum McGregor var heller ikke med i troppen og Nir Bitton fikk æren av å ha kapteinsbindet på armen. Grunnet nye regler i Skottland var det kun tillatt med 500 tilskuere.

Ange Postecoglous utvalgte dominerte fra start til slutt og spesielt før pause ble det skapt mange målsjanser. Med full uttelling kunne Celtic ha ledet med 4-0 halvveis! Det første målet kom etter ni minutters spill ved Liel Abada. Israelitten fikk to muligheter etter at hjemmelagets målvakt måtte gi en retur på det første forsøket. På andre forsøk vant Abada (som kun rager 1,65 m over bakken!) i duell med to av St Johnstones forsvarere og ballen gikk i mål. Etter 15 minutters spill måtte Kyogo byttes ut og ble erstattet med debutanten Joey Dawson. Tydeligvis så var ikke Kyogo 100% spilleklar etter sin "hamstring" skade likevel.

Abada doblet Celtics ledelse etter 22 minutter og også ved denne anledningen var det Tom Rogic som var nest sist på ballen. Løpet til Abada var det klasse over og han lurte hele hjemmelagets forsvar. Abada misbrukte en meget god mulighet til å lage "hat-trick" da han avsluttet litt for tidlig slik at målvakten lettere kunne se utgangen på skuddet hans og i tillegg hadde Bitton en "heading" som gikk like over tverrliggeren. Hjemmelaget kom etter pause mer med i spillet og utnyttet en svak pasning fra Carl Starfelt til å kontre inn 1-2 med litt over 20 minutter igjen å spille. Det var aldri noen fare for seieren, men da Bitton satte inn 3-1 etter 82 minutter var det ingen tvil lenger.

At dette var den siste kampen før vinterpausen er nok Postecoglou & co meget fornøyd med. Celtic har slitt med mange skader i høst og da spesielt "hamstring". En av årsakene er nok den krevende spillestilen australieren har innført. Nå kan forhåpentligvis Celtic inn flere nye spillere samt at resten av spillerstallen får en velfortjent restitusjon før neste kamp som er mot Hibernian 17. januar. Celtic har bekreftet at klubben ikke vil reise utenlands på treningsleir slik det er blitt gjort mange ganger tidligere.

Celtic (3-4-1-2): Barkas; Welsh, Carter-Vickers, Starfelt; Juranovic, Bitton, McCarthy, Scales (Montgomery 87); Rogic: Abada og Furuhashi (Dawson 15) Ikke benyttet: Mullen, Bolingoli, Soro, Doak og Moffat Gult kort: Bitton Tilskuere: 500 Celtics beste: Abada