Celtic Supporters Club in Norway
Seint, men godt
04.10.2020
To mål på overtid sikret Celtic tre nye verdifulle poeng borte mot St Johnstone i ettermiddag. Neil Lennon valgte å hvile Scott Brown og Callum McGregor var dagens kaptein. Totalt gjorde Lennon tre endringer i forhold til laget som startet mot FC Sarajevo på torsdag. Hatem Abd Elhamed, Olivier Ntcham og David Turnbull var alle i startoppstillingen i ettermiddag. Sistnevnte startet sin første kamp for Celtic.
 
Det betød en nykomponert midtbanetrio med McGregor, Turnbull og Ntcham og den fungerte vel ikke optimalt. Selv om Celtic hadde omtrent 70% ballinnehav, skapte laget knapt en målsjanse mot et defensivt orientert hjemmelag. Som i flere tidligere kamper denne sesongen var det lite tempo over Celtic og fremdriften var heller ikke den beste. 
 
Celtics største målsjanse i 1. omgang kom på et langskudd av McGregor. Spissduoen Mohamed Elyounoussi og Odsonne Edouard hadde ikke den beste dagen på jobben og var lite involvert. Den største målsjansen i kampen hadde St Johnstone på et skudd som gikk i stolpen bak Vasilis Barkas. Helt utrolig at den ballen ikke gikk inn! Celtic fortsatte presset etter hvilen og Turnbull hadde en god "heading". 
 
Lennon foretok noen bytter som skulle vise seg å bli utslagsgivende. Først kom Ryan Christie og Patryk Klimala inn for henholdsvis Turnbull og Edouard. Med 15 minutter igjen å spille kom også Leigh Griffiths inn til sin første kamp denne sesongen. Veteranspissen satte fart i Celtic umiddelbart. Først serverte ham Duffy en god ball som sistnevnte satte hodet på. "Headingen" fra iren gikk like over, men med et minutt igjen av ordinær spilletid var det Griffiths som styrte inn ballen med hodet. Denne gangen var det Christie som var servitør. Godt å ha Griffiths tilbake i laget"
 
På overtid viste Klimala tegn på sin klasse da han kom alene igjennom. Liam Donnelly i hjemmelagets forsvar felte polakken, men han reiste seg, løp videre og satte ballen kontakt bak målvakt Zander Clark. Nå venter landslagsfotball for mange av Celtics spillere. Neste kamp er mot erkerival Rangers lørdag 17. oktober. Allerede i morgen er det en spennende dag når overgangsvinduet stenger. 
 
Celtic (3-5-2): Barkas; Elhamed, Duffy, Ajer; Frimpong, McGregor, Turnbull (Christie 58),  Ntcham (Rogic 75), Taylor (Brown 81); Elyounossi (Griffiths 75) og Edouard (Klimala 58) Ikke benyttet: Bain, Jullien, Welsh og Soro Gult kort: Ntcham og Turnbull Celtics beste: Duffy
 
 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter