Shane Duffy med mål i debuten
13.09.2020
Shane Duffy gikk ikke overraskende rett inn på laget da Celtic møtte Ross County i Dingwall i går ettermiddag. Kampen var den første siden mars med tilskuere på tribunen. Ross County fikk som en test lov til å slippe inn 300 hjemmesupportere. Neil Lennon valgte å gå til tilbake til 3-5-2formasjon som han hadde suksess med før Covid-19 pandemien satte inn på begynnelsen av året. Debutant Duffy utgjorde den bakre treeren sammen med Christopher Jullien og Kristoffer Ajer. James Forrest ble flyttet over til venstresiden og på topp var Odsonne Edouard skadefri og startet sammen med Albian Ajeti.

Celtic fikk en drømmestart på kampen da Edouard ble revet overende allerede etter litt over et minutts spill. Franskmannen tok selv straffesparket med en elegant finte som satte ut vertenes målvakt fullstendig. Baklengsmålet satte tydelig fart på hjemmelaget som skapte flere gode målsjanser innledningsvis. Likevel var Celtic betydelig mer effektive og etter 20 minutter stod det 2-0. Det andre målet kom etter frispark fra venstrekanten som den sveitsiske spissen "pirket inn" fra kloss hold. Like etter hadde Ross County sin aller største målsjanse i kampen. Den kom på en god kontring, ballen ble slått presist inn i feltet og Ross Stewart raget høyest i feltet. Heldigvis for Celic var Vaslis Barkas med på notene og fikk slått ballen over dødlinja.

Etter litt over kvarter av 2. omgang gikk Celtic opp til 3-0 på en "heading" av Duffy. Callum McGregor slo et presist hjørnespark og den irske midtstopperen raget høyest inn feltet. Kun seks minutter seinere satte Ajer inn 4-0. Ved denne anledningen ble han frispilt av Olivier Ntcham på mesterlig vis. Nordmannen kunne rett og slett ikke bomme på den muligheten. Duffy ble ikke den eneste debutanten i går kveld -  både David Turnbull og Ismaila Soro ble byttet inn til sine første kamper i den grønn-hvite drakta. En tredje innbytter, Patryk Klimala, fastsatte sluttresultatet til 5-0 etter å ha blitt spilt igjennom av Mohamed Elyounoussi. Helt på tampen av kampen satte vertene et frispark i stolpen, men nærmere kom ikke Stuart Kettlewells utvalgte.

Konklusjonen er at dette var nok en meget godt gjennomført kamp av Celtic. Det er helt tydelig at 3-5-2 formasjon kler laget og spesielt i den hjemlige ligaen. Med god bevegelse i alle ledd, spilte Celtic til tider ut et hjemmelaget som slettes ikke var dårlig.

Celtic (3-5-2): Barkas; Ajer, Jullien, Duffy; Frimpong, Brown (Turnbull 78), McGregor (Soro 78), Ntcham (Elyounoussi 70), Forrest; Edouard (Christie 70) og Ajeti Ikke benyttet: Bain, Elhamed, Taylor og Welsh Gult kort: Ajer Celtic beste: Edouard