Sikret gruppeseieren!
29.11.2019
Celtic sikret seg gruppeseieren med 3-1 over franske Rennes i går kveld. For første gang siden november 2002 vant Celtic fire strake kamper i gruppespillet i en av Europa-cupene. Neil Lennon valgte å spare Odsonne Edouard i gårsdagens kamp og ganske overraskende var det at Lewis Morgan fikk rollen som enslig spiss. Skotten svarte imidlertid på tilliten med å spille en god kamp og satte inn Celtics første mål for kvelden.

Det tok et drøyt kvarter før Celtic skapte sin første målsjanse i kampen. Olivier Ntcham var mannen bak denne med et godt skudd etter 18 minutter. Tre minutter seinere ga Morgan Celtic ledelsen 1-0 på et mesterlig utført angrep.  Ballen gikk raskt fra Greg Taylor til James Forrest før Morgan var alene med Rennes´ målvakt. Rett fra læreboka! Minuttet etter kunne Ntcham ha doblet Celtics ledelse, men gjestenes målvakt Edouard Mendy fikk fingertuppene på ballen. Like før den norske dommeren Espen Eskås blåste av for pause, satte Ryan Christie inn 2-0 etter å ha bli spilt igjennom av Scott Brown.

Forrest kom nærme nettkjenning med en volleyskudd etter hvilen og også Christie hadde en god mulighet. Kampen var jevnere i 2. omgang og Rennes skapte også noen målsjanser selv om Celtic stort sett hadde god kontroll. Fraser Forster viste sin klasse med reaksjonsredning på høyt internasjonalt nivå ved en anledning. Innbytter Mikey Johnston avgjorde likevel kampen med sitt mål etter 79 minutter hvor unggutten ble spilt fri av Ntcham på høyresiden. Et skår i gleden var at Celtic slapp inn et unødvendig baklengsmål minuttet før slutten hvor markeringen i midtforsvaret var heller svak.

Som nevnt innledningsvis ble Celtic historiske i går kveld. Aldri tidligere har klubben vunnet et gruppespill i en av Europa-cupene. Celtic fikk imidlertid hjelp av Lazios 1-0 seier over CFR Cluj og vant dermed gruppa med totalt 13 poeng. Det er utvilsomt morsomt å være Celtic-supporter for tiden!

Celtic (4-2-3-1): Forster; Bauer, Jullien, Ajer, Taylor; Brown (Bitton 76), McGregor; Forrest (Johnston 66), Ntcham, Christie (Griffiths 79); Morgan Ikke benyttet: Gordon, Sinclair, Rogic og Robertson Gult kort: Taylor, Brown og Christie Tilskuere: ca. 57.000 Celtics beste: Christie