Celtic Supporters Club in Norway
Simunovic og Hayes forlater Celtic
30.05.2020
Celtic bekreftet i dag at Jozo Simunovic og Jonny Hayes begge forlater klubben. I Simunovics tilfelle valgte Celtic å ikke seg benytte seg opsjonen den hadde på å forlenge kontrakten hans for ytterligere en sesong. Kontrakten til Hayes gikk ut etter sesongen 2019/20 og Celtic var ikke villig til å gi den irske veteranen en ny. 

Simunovic kom til Celtic i september 2015 fra den kroatiske klubben Partizan Beograd for omtrent £ 3 millioner. Den storvokste midtstopperen ble kjøpt inn for å erstatte Virgil van Dijk som noen dager tidligere ble solgt til Southampton. Simunovic har vært meget variabel i sin tid i Celtic - på sitt beste var han en meget solid midtstopper, men på en dårlig dag virket han klønete og ubesluttsom. Han har også vært mye plaget med skader og sleit med å spille på kunstgress. I historiebøkene vil Simunovic bli bestående med 125 kamper og fem mål for Celtic. 

Etter fem gode sesong for Aberdeen kom Hayes til Celtic i juni 2017 med en overgangssum på rundt £ 1 million. Han har slitt med å spille seg til en fast plass på Celtics førstelag selv om han kan spille i flere posisjoner på venstresiden. Likevel så har iren alltid gitt 100% i de kampene han har fått muligheten, men problemet hans har vært at Celtic har hatt bedre spillere både som venstreback og venstreving. Hayes spilte totalt 68 kamper og scoret to mål for Celtic. 

CSCN takker begge spillere for innsatsen i Celtic og ønsker lykke til videre i karrieren!
 


CSCN på Facebook

CSCN på Twitter