Snipp snapp snute
26.10.2022
Med 1-1 hjemme mot Shakhtar Donetsk i går kveld, er Celtics eventyr i Europa over for denne gangen. Celtic endte sist i gruppa med kun to poeng og dermed blir det heller ikke spill i Europa League etter nyttår. Ange Postecoglou valgte å satse på en offensiv 4-2-3-1 formasjon med både Kyogo og Giorgos Giakoumakis fra start. Det betød at den beste ballvinneren  i laget, Aaron Mooy, startet på benken. Celtic ble ikke utspilt i Champions League i går kveld heller, men på dette nivået må man omsette mulighetene i tellende resultat. I tillegg mistet laget ballen altfor mange ganger og da blir man straffet på dette nivå som er mange hakk bedre enn det klubben er vant til i Scottish Premiership.

Det ble en jevnspilt kamp i Glasgow i går kveld og begge lagene skapte et par brukbare målsjanser innledningsvis. Celtics første halvveis i 1. omgang på et langskudd fra nesten 25 meter. Ti minutter seinere sendte Giakoumakis Celtic i ledelsen fra kloss hold etter et meget godt forarbeid av Sead Haksabanovic. Dette var forøvrig Celtics første mål på hjemmebanen i Champions League på fem år. Gjestene fra Ukraina hadde et stor målsjanse på slutten av kampen ved deres stjernespiller Mykhailo Mydruk, men heldigvis for Celtic vartet Joe Hart med en redning av høy klasse.

Ti minutter etter pause satte Mydruk ballen i nettveggen før samme mann utlignet kun tre minutter seinere på et langskudd. Celtic hadde også sine muligheter og nærmest uttelling kom Kyogo. Kampens største "miss" hadde Danylo Sikan med litt over et kvarter igjen å spille. Han kunne bare sette foten til Mydruks innlegg, men ballen skled av støvelen hans. Celtis beste spiller i går kveld, Matt O'Riley, kunne ha gitt Celtic ledelsen med to gode skudd mot slutten av omgangen.

Kampen i går kveld viste nok en gang at Celtic har tatt steg i riktig retning. Man må ikke glemme at dette nivået er helt nytt for det aller fleste spillerne i klubben. Det er viktig at Celtic kommer seg inn i gruppespillet også neste sesong slik at klubben sakte, men sikkert makter å etablere seg på dette nivået.

Celtic (4-2-3-1): Hart; Juranovic, Carter-Vickers, Jenz, Taylor; Hatate (Turnbull 84), O'Riley; Abada (Forrest 65), Haksabanovic (Meada 65), Kyogo (Mooy 65); Giakoumakis Ikke benyttet: Bain, Siegrist, Ralston, Bernabei, Abildgaard og McCarthy Gult kort: Ingen Tilskuere: 57.478 Celtics beste: O'Riley