Solid seier mot Livingston
31.10.2022
Tony Macaroni Stadium i Livingston har i flere sesonger vært en vanskelig bortearena for Celtic. Nå kan det ut som om Ange Postecoglou har knekt koden for gårsdagen 3-0 seier var den andre på rad. Postecoglou valgte å foreta to endringer i forhold til laget som startet mot Shahktar Donetsk på tirsdag. Anthony Ralston og James Forrest var tilbake i startoppstillingen. Greg Taylor fikk fornyet tillitt som venstreback i sin totalt 100. kamp for Celtic.

Allerede etter ni minutters spill gikk Celtic opp i ledelsen ved Kyogo. Målet kom etter på et meget godt langskudd av den japanske spissen etter at han ble spilt fri av Taylor. Aarfon Mooy misbrukte en god mulighet like etter da avslutningen hans gikk like utenfor målet til vertenes målvakt Jack Hamilton. Første omgang var en sjansefattig affære og kampen tok seg opp etter hvilen. Taylor markerte sitt jubileum med å doble Celtics ledelse etter 53 minutter på et fantastisk langskudd. Da hadde venstrebacken litt tidligere testet Hamilton som fikk slått ballen over tverliggeren.

Celtic fikk tildelt et noe "billig" straffespark seks minutter før slutt. VAR ba dommer Willie Collum sjekke situasjonen på skjermen da ballen spratt opp i hånden på en ev av hjemmerlagets midtstoppere. Innbytter Giorgos Giakoumakis' straffe var ikke den beste og ballen gikk mi stolpen og ut over dødlinja. Tre minutter seinere fastsatte en annen innbytter, Jota, sluttresultatet til 3-0 etter en presis innlegg fra Liel Abada. Porugiseren som mistet de tre siste kampene grunnet en muskelskade kunne ikke bomme i den situasjonen.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Jenz, Taylor; Hatate (Abildgaard 80), O'Riley (Turnbull 67), Mooy; Forrest (Abada 67), Kyogo (Giakoumakis 80)og Haksabanovic (Jota 80) Ikke benyttet: Siegrist, Juranovic, Bernabei og Maeda Gult kort: Carter-Vickers, Jenz og Taylor Tilskuere: 8.825 Celtics beste: Taylor