Solid sluttspurt sikret seier!
02.02.2020
En solid sluttspurt med tre mål i kampens siste 12 minutter, sikret Celtic tre nye poeng mot Hamilton i ettermiddag. Det er ingen hemmelighet at Celtic ikke liker seg på det dårlige kunstgresset i Hamilton og måtte virkelig jobbe for poengene i ettermiddag. Stephen Welsh fikk sin debut i Celtics midtforsvar i Jozo Simunovics skadefravær. Unggutten (han fylte 20 år 19. januar) gjorde en meget god figur og var den beste av de tre midtstopperne. Med unntak av Welsh så valgte Neil Lennon å satse på de samme 11 som startet mot Kilmarnock på onsdag.

Celtic sleit på kunstgresset i Hamilton i hele 1. omgangen og produserte ikke mange målsjanser. Kampen første episode var Leigh Griffiths involvert i. Han var uheldig i en duell med hjemmelagets stopperkjempen Alex Gogic. Ved første øyekast så det ut til at Griffiths tråkket på Gogic med vilje, men TV-bildene viste at sistnevnte holdt igjen foten til Celtic-spissen. Resultatet ble imidlertid et gult kort til begge spillerne. Etter drøye 20 minutter kom kampens største målsjanse og det var Hamilton som hadde denne. Kristoffer Ajer misset fullstendig i duell og Marios Ogkmpoe fikk stå helt umarkert. Heldigvis for Celtic var Fraser Forster på plass med nok en meget god reaksjonsredning.

Fem minutter seinere vant Ogkmpoe i luften mot Christopher Jullien og "headet" ballen utagbart bak Forster. Det var mot spillets gang og ikke helt fortjent, men slik er fotball. Odsonne Edouard som inntil ti minutter før pause hadde vært ganske usynlig, satte inn et frispark like utenfor Hamiltons straffefelt. Fantastisk utført av franskmannen. Frisparket kom etter at Griffiths ble felt som sistemann av Jack Hamilton. Sistnevnte fikk et helt korrekt idømt rødt kort av kampens gode dommer Nick Walsh. Edouard kom nære helt på tampen av omgangen med et godt skudd.

Det var et helt annet Celtic-lag som kom på banen etter pause og fordelen med å være en spiller på banen kom etterhvert til syne. James Forrest skapte mye på sin høyreside og serverte flere gode innlegg inn i Hamiltons straffefelt. Celtics største målsjanse kom da Griffiths satte et frispark i tverrliggeren. Etter 78 minutter fikk Celtic endelig hull på byllen da Jullien satte et innlegg fra innbytter Ryan Christie kontant i nettet. Dette var starten på en meget solid sluttspurt av Celtic. Nettopp Christie var med på å sette fart på Celtic - han erstattet en heller svak Olivier Ntcham og fikk muligheten til å bruke hurtigheten og teknikken sin. Edouard satte inn dagens tredje mål for Celtic kun tre minutter seinere. Like før slutt misset franskmannen utrolig nok på åpent mål etter et perfekt slått innlegg av Forrest. På overtid gjorde Edouard det godt igjen da han serverte Forrest som ikke bommet og Celtic vant til slutt 4-1.

Siden Rangers avga to poeng hjemme mot Aberdeen i går, leder nå Celtic syv poeng foran erkerivalen med en kamp mer spilt. Det tøffe kampprogrammer fortsetter med to nye uker med kamper i midtuka. På onsdag venter en vanskelig motstander for Celtic borte mot Motherwell på Fir Park. Med dagens seier har Celtic startet 2020 på en meget god måte. Fire strake seiere i Scottish Premiership med 13-2 i målforskjell lar høre fra seg.

Celtic (3-5-2): Forster; Welsh (Rogic 76), Ajer, Jullien; Forrest, Brown, McGregor, Ntcham (Christie 65), Taylor (Hayes 75); Griffiths og Edouard Ikke benyttet: Bain, Bauer, Arzani og Klimala Gult kort: Griffiths og Taylor Tilskuere: 4.708 Celtics beste: Edouard