Spenningen lever videre
08.04.2024
Spenningen i Scottish Premiership lever videre etter 3-3 mot erkerivalen på Ibrox i går ettermiddag. For første gang på mange år blir det "close race" helt til siste kamp i midten av mai. Brendan Rodgers valgte å starte med kaptein Callum McGregor på benken etter fem uker uke med en akillesskade. Ellers så stilte Celtic med sitt absolutt beste mannskap.

Celtic kunne ikke drømt om en bedre start i gårsdagens kamp! Allerede etter litt over et minutt utnyttet Daizen Maeda svakt forsvarsspill fra Rangers´kaptein James Tavernier og satte ballen i nettet bak Jack Butland. Maeda misbrukte en god mulighet like etter med et skudd rett på Butland. Også Matt O´Riley hadde en god mulighet på en "heading" som Butland fikk slått over tverrligger. Celtic fikk et straffespark etter 34 minutter da Conor Goldson "handset" inne i straffefeltet og O`Riley sikker fra krittmerket. Det var ingen tvil  om Celtic var det beste laget før pause, men 2-0 er som kjent en "farlig ledelse".

Kampen skiftet karakter etter hvilen og spesielt etter at Rangers fikk tildelt et omdiskutert straffespark etter 55 minutter.  John Beaton ga først Fabio Silva gult kort for filming, men dette ble omgjort etter at VAR ba dommer Beaton om å se på skjermen. Tavernier overlistet enkelt Joe Hart med et meget godt plassert straffespark. Rangers hadde like etter en ball i nettet, men denne ble korrekt avblåst for en felling av Tomoki Iwata i trekket før. Avslutningen på kampen ble dramatisk og Rangers utnyttet en svak pasning fra innbytter McGregor, satte fart fremover og en annen innbytter Abdallah Sima utlignet til 2-2.

Celtic svarte umiddelbart og kun minuttet etter ga innbytter Adam Idah Celtic ledelsen 3-2. Dessverre for Celtic holdt dette ikke helt inn og tre minutter på overtid fastsatte nok en innbytter Rabbi Motonda resultatet til 3-3 på en fantastisk langskudd. Innbyttere stod for fire av seks mål i denne severdige kampen. Celtic leder fortsatt tabellen et poeng foran Rangers som har en kamp til gode (spilles mot Dundee på onsdag). I slutten av april starter sluttspillet hvor de seks beste på tabellen møtes ytterligere en gang.

Celtic (4-3-3): Hart; Johnston, Carter-Vickers, Scales, Taylor; Iwata, O´Riley (Bernardo 82), Hatate (McGregor 65); Kühn (Yang 65), Kyogo (Idah 69) og Maeda Ikke benyttet: Bain, Ralston, Nawrocki, Welsh og Forrest Gult kort: Kühn, Johnston, O´Riley og Maeda Tilskuere: 50.936 Celtics beste: O´Riley