Stang ut for Celtic
27.09.2021
Celtic hadde ikke marginene med seg hjemme mot Dundee United i går ettermiddag. Tre ganger satte en Celtic-spiller i tverrliggeren og da er det ikke enkelt å vinne fotballkamper. Gjestene hadde også sine muligheter og det var ikke noe å si på at kampen endte uavgjort. Josip Juranovic fikk muligheten fra start som venstreback og det var den eneste endringen Ange Postecoglou foretok i forhold til laget som startet mot Raith Rovers i ligacupen på torsdag. For første gang denne sesongen avga Celtic poeng på hjemmebane i Scottish Premiership.

Hjemmelagets første målsjanse kom etter kun få minutters spilletid da Jota satte hodet til Anthony Ralstons presise innlegg fra høyrekanten. Etter 16 minutter gikk Celtic opp til 1-0 ved Liel Abada. Målet kom på en "heading" etter et godt forarbeid av Jota. Dette var israelerens sjette mål denne sesong. Kun to minutter seinere kom utligningen ved Ian Harkes. Celtic har ved altfor mange anledninger denne sesongen mistet fokus rett etter egen scoring og Dundee Uniteds mål burde ha vært unngått. Gjestene fikk altfor enkelt spille seg frem på sin venstrekant da Ralston "solgte seg"  og på innlegget må det stilles et spørsmålstegn ved markeringen til Carl Starfelt. Albian Ajeti misset en god mulighet og satte ballen over mål fra kloss hold. På motsatt banehalvdel var Starfelt nære ved å rote det til igjen med nok en svak klarering. Kun en resolutt inngripen av makker Cameron Carter-Vickers reddet Celtic i den situasjon hvor Dundee United ville ha straffespark.

Josip Juranovic måtte forlate banen allerede etter 26 minutter og ble erstattet av Adam Montgomery. Er det noe Celtic ikke trenger nå er det flere skader! Jota hadde en god mulighet da han skar inn fra venstre, men dessverre gikk avslutningen rett på Dundee Uniteds gode målvakt Benjamin Siegrist. Nærmest uttelling for Celtic var David Turnbull med et skudd i tverrliggeren. Like etter hvilen satte Abada en "chip" like over målet til Siegrist. Kampen jevnet seg under og også gjestene hadde sine muligheter. Likevel var det Celtic som var nærmest seieren med ytterligere to treff i tverrliggeren. Den første kom på en "heading" av Tom Rogic før Jota like før slutt også traff tverrliggeren med et langskudd.

Det største problemet til Celtic i denne kampen var også at laget mistet ballen altfor enkelt sentralt på midtbanen. James McCarthy hadde ingen god 1. omgang, pådro seg en mindre skade og ble byttet ut med Ismaila Soro. Sistnevnte sleit nok en gang med plasseringsevne og svake pasninger - noe som medførte at Dundee United fikk for mye spillerom. Det er ingen tvil om at Celtic savnet kaptein Callum McGregor! Jota var nok en gang Celtics klart beste spiller og i tillegg til å sette andre, kom han ti, avslutningsmuligheter selv.

Neste kamp for Celtic er i Europa League mot Bayer Leverkusen. Det er ingen tvil om at Celtic må heve seg betraktelig hvis det skal bli poeng i denne kampen. På de to siste i Scottish Premiership har klubben "kastet bort" fem verdifulle poeng og luken opp til tabelltopp begynner å bli stor allerede etter syv kamper.

Celtic (4-3-3): Hart; Ralston, Carter-Vickers, Starfelt, Juranovic (Montgomery 26); Rogic, McCarthy (Soro 45), Turnbull; Adaba, Ajeti og Jota Ikke benyttet: Bain, Welsh, Scales, Moffatt og Bitton Gult kort: Ingen Tilskuere: ca. 55.000 Celtics beste: Jota