Celtic Supporters Club in Norway
Sterk bortesier for Celtic!
23.01.2020
Kilmarnock borte på Rugby Park er aldri noen enkelt oppgave, men Neil Lennons spillere viste nok en gang "great attitude" og vant komfortabelt 3-1. Lennon valgte å fortsette med to spisser og i James Forrest´ skadefravær ble Jeremie Frimpong flyttet fem som høyreving. Det åpnet for tre midtstoppere og Kristoffer Ajer var tilbake etter å ha måttet stå over cupkampen mot Partick Thistle på lørdag. I tillegg til Ajer gjorde Lennon ytterligere to endringer i forhold til laget som startet mot byrivalen - Jozo Simunovic og Jonny Hayes var med i startoppstillingen. 

Celtic tok umiddelbart initiativet i kampen og allerede etter noen få minutter kunne Simunovic ha gitt bortelaget ledelsen på en god "heading". Leigh Griffiths slo et presist hjørnespark og den bosniske midtstopperen raget høyest i lufta. Takket være en enda bedre redning av hjemmelagets målvakt Jan Koprivec, så stod det fortsatt 0-0. Like etter misset Odsonne Edouard på nærmest åpent mål etter at ballen falt ned i beina hans etter en kollisjon mellom Koprivec og Griffiths. Callum McGregor stod for den aller største målsjansen midtveis i omgangen, men han klarte utrolig å sette ballen utenfor stolpen til Kilmarnock. Kun minutter seinere fikk endelig Celtic hyll på byllen etter litt magi fra Edouards side. Frimpong spurtet ned langs høyreside og la ballen presist inn i feltet til Edouard. Måten sistnevnte tok i mot ballen, vendte av sin motstander og satte ballen bak Koprivec var det virkelig høy klasse over. Magisk rett og slett! Vertene skapte ikke mye, man hadde en stor målsjanse mot tampen av 1. omgang på en kontring og Celtics forsvar ikke hang med. Heldigvis for Celtic var ikke avslutningen til Chris Burke presis nok. 

Også etter hvilen var det Kilmarnock som hadde den første målsjansen. Etterhvert tok Celtic mer og mer over kampen og etter 50 spilte minutter doblet Griffiths ledelsen. Nok en gang var det Frimpongs gode løp langs høyrekanten som skapte målsjansen. Han la inn til McGregor som fant en fremadstormende Griffiths på venstrekanten og sistnevnte satte ballen enkelt bak Kilmarnocks målvakt. Hjemmelaget ropte på "offside", men TV-bildene viste at Griffiths var på rett side da ballen ble spilt. Edouard misbrukte like etter en god mulighet da han ble spilt igjennom av landsmannen Olivier Ntcham. Midtveis i 2. omgang reduserte Kilmarnock ved Nick Kabamba etter en kontring og svak klarering av Simunovic i midtforsvaret til Celtic. Målet var av det unødvendige slaget og kom mot spillets gang. Celtic viste karakterstyrke - først skjøt Ntcham like utenfor før Christopher Jullien "headet" inn 3-1. Franskmannen var klart høyest i lufta og Celtic ledet fortjent med to mål. Innbytter Mikey Johnston burde ha lagt på til 4-1 med et godt langskudd som dessverre gikk noen få centimetere utenfor stolpen til Kilmarnock. 

Kampen fikk en trist slutt da Frimpong ble båret ut etter en meget stygg og fullstendig meningsløs takling av Alan Power. Forhåpentligvis går det bra med den nederlandske unggutten. Power fikk av en eller annen merkelig grunn ikke gult kort en gang. Celtic er inne i en tøff periode med to ligakamper i uka de neste to ukene. Det var så viktig å vinne på Rugby Park i ettermiddag på en bane hvor Celtic slitt de seinere sesongene. 
 
Celtic (3-5-2): Forster; Simunovic, Jullien, Ajer; Frimpong (Bauer 88), Brown, Ntcham, McGregor, Hayes; Griffiths (Johnston 80) og Edouard (Bayo 90) Ikke benyttet: Gordon, Taylor, Arzani og Klimala Gult kort: Ntcham og Bauer Tilskuere: 8.307 Celtics beste: Griffiths 


 
 
CSCN på Facebook

CSCN på Twitter